A Volkswagen-csoport az emdeni, a hannoveri és a chattanoogai üzem automatizálásába fektet be

A Volkswagen-csoport az emdeni, a hannoveri és a chattanoogai üzem automatizálásába fektet be

A Volkswagen Személyautók és a Volkswagen Haszonjárművek márkák egész erőbedobással dolgoznak az e-mobilitás korszakába való áttérésen és az üzemeknek az e-mobilitásra történő átalakításán. A Volkswagen márka most több mint 1400 robotot rendelt a japán FANUC gyártótól a Chattanooga-I (USA) és Emden-i gyártóberendezéseihez. A Volkswagen Haszongépjárművek újabb 800 robotot rendelt hannoveri üzemébe a svájci ABB-től. A robotokat először is karosszériagyártáshoz és akkuk összeszereléséhez fogják használni. A három üzemet ebben a pillanatban magas hatékonyságú, a fejlett modern műszaki megoldást felhasználó elektromos gépkocsik gyártására készítik elő. 2022-től az ID. 4-et Chattanoogában (USA) és Emdenben fogják kreálni, amíg a ID. BUZZ bemutató gépkocsi néven ismertt modell a hannoveri gyártósorról fog legördülni.

Christian Vollmer, a Volkswagen gyártásért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja kijelentette: „Emdenben és a Chattanoogában az autóipar két legfejlettebb gyártó létesítményét fejlesztjük tovább az e-mobilitásra való áttérés érdekében. Erre a célra a legkorszerűbb technológiákba fektetünk be, akárcsak a digitalizálásba és az automatizálásba, még az aktuális helyzetben is.”

Az ID. BUZZ-t a Volkswagen Haszongépjárművek hannoveri üzemében fogják alkotni 2022-től. „Megváltoztatási munkánk maradéktalanul az ütemterv alapján halad” – mondja Josef Baumert, a Volkswagen Haszongépjárművek gyártásért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja. „Az ID. BUzz beindításával befejezzük hannoveri üzemünk folyamatban található korszerűsítését, amely az ezen a helyen készített minden többi modell részére is előnyös lesz.”

Teljességében a Csoport 2024-ig 33 milliárd eurót tervez befektetni azzal a céllal, hogy az e-mobilitás világpiaci vezetőjévé váljon, ezáltal például ebbe a három üzembe több milliárd eurót kell befektetni.