A Touran 15 éve: jubileumát ünnepli

A Touran 15 éve: jubileumát ünnepli

15 évvel ezelőtt, 2003. márciusában indult a Volkswagen Touran hódító útjára. Az akkortól fogva eltelt 15 év alatt három generáció született a modellből, amely egyike a legkeresettebb egyterűeknek, szegmensében ugyanakkor piacvezető Európában. Az elmúlt 15 évben közel 2,3 millió újautó-vásárló döntött a Touran öt- azonfelül hétüléses variációja mellett. Napjainkban a Touran multifunkcionális variálhatóságával, családbarát karakterével és modernizált rendszereivel hódít. Utóbbiak közül is kiemelkednek a vezetői segédrendszer elemei továbbá az infotainment rendszer.

2003-as piaci bevezetése után a Touran 2006. novemberében átfogó frissítésen esett keresztül, amely alatt megkapta az első félautomata asszisztens rendszert (Park Assist). 2010-re a kompakt egyterű kiszállításai elérték az 1,13 millió darabot, a Volkswagen mindazonáltal a korszerű márkaarculathoz igazította a Touran megjelenését és frissítette műszaki megoldásait.

Már 1,9 millió vásárló döntött a Touran mellett, amikor a Volkswagen egy teljesen új generációval állt elő, amit 2015. februárjában mutatta be első alkalommal a nagyközönségnek. Ez volt az első alkalom, hogy a Touran az MQB (Moduláris Keresztmotoros Platform) alkalmazásával készült. A 130 milliméterrel hosszabb és akár 62 kilogrammal könnyebb modell a legújabb segédrendszerek és összekapcsolhatósági megoldások egész sorát vonultatta fel. Szerepelt köztük a Car-Net Cam Connect kamerarendszer is, amely a szülőknek nyújt támogatást szemmel tartani a hátsó sorokban helyet foglaló gyerekeket egy kamera és az infotainment rendszer megjelenítője hozzájárulásával. Azonkívül a Touran újabb okos megoldásokat is nyújt, mint amilyen az elektronikus hangfelerősítés rendszere. Ezzel lehetővé válik, hogy az első üléssorban mikrofon segédkezésével felvett üzenet az integrált hangszórók támogatásával a hátsó üléssorokhoz is eljusson. Mindent összevetve a három üléssor sem lesz korlát, hogy mindenki megkapja a kívánt üzenet.

Az aktuális generáció kategóriájának egyik legtágasabb csomagterével büszkélkedhet, amely öt utas mellett is akár 834 literes pakolható teret nyújt. Az Isofix rögzítési pontokkal szerelt hátsó ülések és a 3 zónás automata klímaberendezés (Climatronic, a Highline felszereltségnél az alapfelszereltség része) ugyancsak figyelemreméltó ajánlat a szegmensben. A Touran ezáltal napjaink egyik legideálisabb választása és korának egyik legátgondoltabb családi gépjárműje.