A tisztán elektromos hajtású E-Transittal a Ford Pro Vehicles a termelékenység és az értékteremtés új szintjét biztosítsa az európai vállalkozásoknak

A tisztán elektromos hajtású E-Transittal a Ford Pro Vehicles a termelékenység és az értékteremtés új szintjét biztosítsa az európai vállalkozásoknak

A Ford Pro Vehicles elénk tárja a vállalkozásoknak a korszerű, tisztán elektromos hajtású E-Transitot, ami a társaság határozott véleménye alapján új dimenziót nyit az elektromos járművek termelékenységében és felhasználói élményében.

A Föld legkelendőbb áruszállítójának1 tisztán elektromos hajtású variánsa a kategória legnagyobb akkumulátorát, hatótávolságát és teljesítményét, ezenfelül a speciális ProPower Onboard szerepkört ajánlja; ez utóbbival a gépkocsi áramforrásként is hasznosítható.

Mindehhez a Ford bőséges alapfelszereltséget nyújt, amely magába foglalja a legmodernebb, Euro NCAP által díjazott nagy tudású vezetősegítő és biztonsági rendszereket. A Ford Pro Charging átfogó töltési hozzájárulást ad, azonkívül azokat az integrált Ford Pro megoldásokat, amelyek korrekt hatékonyságot és csekély üzemeltetési költséget biztosítanak.

Az E-Transit meglehetősen versenyképes áron jelenik meg a piacon, hogy segítsen felpörgetni az elektromos járművek elterjedését.

A korszerű E-Transittal mutatkozik be az európai piacon a Ford Pro; ez egy új teljes körű értékesítési és szolgáltatási üzletág, ami világszínvonalú járművekkel, ezenkívül a legkorszerűbb termékekkel és szolgáltatásokkal rendbe hozza haszonjárműveket használó vállalkozások termelékenységét.

„Az E-Transit egy dimenziós ugrás a haszonjárművek üzemeltetői részére. Tisztán elektromos hajtásának, kompromisszumok nélküli használati értékének és a Ford Pro integrált szolgáltatás-ökoszisztémájának hála vásárlóink sokkal eredményesebben végezhetik munkájukat, és mikor is egész egészében elektromos autókra váltanak, azzal hihetetlenül felpörgethetik az üzletmenetüket,” vélekedett Hans Schep, a Ford Pro Europe igazgatója. „Az E-Transitot úgy áraztuk be, hogy minden európai vállalkozás részére vonzó lehetőséget jelentsen.”

Miután véget ért a gépjármű fejlesztési programja és kíméletlen mindenre kiterjedő tesztje, az E-Transitot a Ford Pro európai flottapartnerei teszik próbára, 60 gépjárművel bizonyítva az elektromos haszongépjárművek előnyeit. Az első sorozatgyártású darabok nemrégiben készültek el a törökországi Kocaeli üzemben, és már a gyártás megkezdése előtt 5000 megrendelés érkezett a gépjárműre.

Átfogó felszereltség

Az E-Transit bőséges alapfelszereltséggel lép piacra, és olyan fejlett technológiákkal, amelyek megkönnyítik és minden eddiginél előnyösebbé teszik az ügyfelek részére, hogy elektromos járművekre váltsanak. A gépkocsit arra tervezték, hogy alap-akkumulátorának 68 kWh teljesítményével és a kategória legjobbjának ígérkező, 317 kilométeres (WLTP) hatótávolságával2 a felhasználói igények lehető legszélesebb skáláját fedje le.

A megszokott Transit-képességeket olyan tulajdonságok szavatolják, mint az erős, 430 Nm forgatónyomatékú elektromotor (135 vagy 198 kW maximális teljesítménnyel), a dobozos áruszállító kivitel akár 1758 kilogrammos hasznos teherbírása3, az átfogó, összesen 25-féle (köztük dobozos, duplakabinos dobozos és önjáró alvázas), különféle hosszúságú és magasságú modellváltozat, vagy éppen a 3,5-4,25 tonnát kitevő megengedett egész össztömeg.

Az E-Transit egyféle, Trend kivitelben készül, mely jóval gazdagabb felszereltséget biztosít, mint a velük azonos teljesítményű dízelmotoros változatok. Az E-Transit modellekben Elektronikus Hőmérséklet-szabályozás, Kulcs Nélküli Indítás, Sebességtartó Automatika, Parkolóradar, Ülésfűtés, Quickclear Szélvédő és fűthető, motorosan állítható külső visszapillantók működnek.

A Ford európai haszongépjármű-kínálatában az E-Transit modellben jelenik meg első alkalommal a modern SYNC 4 Kommunikációs és Információs Rendszer4; a gond nélkül kezelhető, 12 colos csillogásmentes képernyővel összekapcsolt berendezés kétszer akkora számítástechnikai kapacitással funkcionál, mint a SYNC 3.

A Trend modellváltozat mindezek mellett újabb értékes funkciókat ad a termelékenység fokozásához és a rezsi kiadások csökkentéséhez, többek közt Ford Connected Navigációs Rendszert5, ami megtervezi a legtakarékosabb útvonalat, tájékoztatja a vezetőt a töltési lehetőségekről, a forgalmi helyzetről, a szabad parkolóhelyekről; ezenkívül a sofőr folyamatosan számíthat az Nagy tudású Hatótáv funkcióra, ami megbízhatóan kiszámolja a még megtehető távolságot.

Minden E-Transit alapfelszereltsége a FordPass Connect modem, ami untalan konnektivitást nyújt a Ford Pro szolgáltatásokhoz és a Ford Power-Up szoftverfrissítésekhez. A gépjármű egész élettartamára szól a FordPass Pro 8 vagy Ford Telematics Essentials 9 szolgáltatás, de jár még egy egyéves hozzáférés is a Blue Oval Töltőhálózathoz, azonfelül egyéves Ford Pro E-Telematics előfizetés a flottavásárlók részére.

Díjnyertes vezetősegítő rendszerek

Átfogó vezetősegítő rendszeréért az E-Transit máris kiérdemelte a járművek biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP Aranyérmét. A gépjárműhöz olyan modern műszaki megoldások kaphatók, mint a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer10, a Közlekedési Tábla Felismeréssel összekapcsolt Nagy tudású Adaptív Sebességtartó Automatika10, a Sávváltásra Figyelmeztető és Segítő rendszerrel vegyített Holttérfigyelő10, a Sávelhagyásra Figyelmeztető rendszer10, a Sávtartó rendszer10 és a Kereszteződés Asszisztens10.

A gépkocsiban olyan új rendszerek is rendelkezésre állnak, amelyek segítenek minimumra csökkenteni a javítások szükségességét vagy költségét; mint amilyen a Tolatási Fékasszisztens10, ami hátramenetben kamerával és szenzorokkal érzékeli a gyalogosokat, kerékpárosokat és a statikus akadályokat; a rendszer figyelmezteti ezekre a vezetőt, ezt követően, ha az nem reagál, önműködően megállítja a járművet. A sofőrök tevékenységét támogatja a modern 360 fokos kamera10 is, ami felülnézetből mutatja meg az E-Transit környezetét a 12 colos képernyőn, hogy a gépjárművel még a szűk, nehezen belátható helyeken is könnyed legyen manőverezni.

Kiemelkedően kedvező üzemeltetési költségek

Az E-Transit vonzó ajánlatot jelent minden olyan vállalkozás részére, amely úgy dönt, hogy elektromos hajtású járműveket állít munkába. A tekintélyes üzemanyagköltség-megtakarítás mellett a Ford Pro becslései alapján a gépjármű karbantartási és javítási költségei 40 százalékkal alacsonyabbak lesznek, mint az azonos teljesítményű és kapacitású dízelmotoros modellek esetében11, és a Ford Pro információi alapján – a közvetlen versenytársakkal összevetve – ezek a költségek az E-Transit tekintetében a legalacsonyabbak az Egyesült Királyságban és Németországban.

A Ford Pro a kategória legkedvezőbb, egyéves, kilométer-korlátozás nélküli szervizintervallumát biztosítsa, amíg a nagyfeszültségű elektromos részegységekre nyolc évre, továbbá 160.000 kilométerre szóló garanciát nyújt; mindemellett a vásárlók egy éven át díjmentesen számíthatnak az országúti elektromosautó-assistance szolgáltatásra, aminek a vészhelyzeti feltöltés is része. A Ford Pro Service egész Európát lefedő műhelyhálózata felkészült az elektromos gépjárműk fogadására; a gépkocsi megjelenésének időpontjában 1500 európai EV-tanúsítvánnyal büszkélkedhető márkaszerviz és több mint 4500 hivatalos szervizpartner várja az E-Transitokat. Magyarországon 24 Transit Centrum, és 24 BEV szakszerviz áll az ügyfelek rendelkezésére.

Az E-Transit bevezetését követően az ikonikus Transit-családban rögvest négy új, tisztán elektromos hajtású modell jelenik meg: 2023-ban a friss Transit Custom egytonnás áruszállító és a Tourneo Custom személyszállító jármű, 2024-ben mindazonáltal a kisebb méretű, modern fejlesztésű Transit Courier áruszállító és a Tourneo Courier személyszállító változat.

A Ford ambiciózus járművillamosítási tervének támogatására a Ford, az SK On Co., Ltd. és a Koç Holding nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot írtak alá egy új törökországi vegyesvállalat létrehozásáról. A végleges megállapodás későbbi aláírásától függően a három partner azt tervezi, hogy a szélesebb értelemben vett európai régió egyik óriási EV-akkumulátorgyártó üzemét építik ezt követően fel. A termelés az évtized centrumában indulhat, és az éves kapacitás elérheti 30-45 gigawattórát.