A Škoda elénk tárta a VISION 7S első dizájnrajzait

A Škoda elénk tárta a VISION 7S első dizájnrajzait

VISION 7S tanulmánya első vázlatrajzaival – amelyek a koncepciómodell karosszériájáról szolgálnak előzetes benyomásokkal – a Škoda AUTO újabb részleteket ismertet részleteiben új formai nyelvezetéből. A képek erőteljes SUV-modellt ábrázolnak, markáns orrkialakítással és T-alakzatban elrendezett fénygrafikával.

A tisztán elektromos, akkumulátorhajtású Škoda VISION 7S koncepciótanulmány külső vázlatrajzain modern, markáns orrkialakítása is megfigyelhető, amelyen sötét kontrasztárnyalatban tűnik fel a zárt és már jóval szélesebb, azonkívül alacsonyabb Škoda-hűtőrács. Az egészen a karosszéria széléig oldalra kihelyezett fényszórók két sorban helyezkednek el, a nappali menetfény felettük húzódó, éles rajzolatú sávja ugyanakkor az erőteljesen domborodó sárvédőkig nyúlik – karakteres T-alakzattá bővítve a fénygrafikát.

A határozott kontúrokkal kiformált motorházfedél a széles körben elterjedt Škoda-vonalat idézi. A markáns, egész egészében új kialakítású lökhárítót hét függőleges állású légbeömlő nyílás határozza meg, amelyek közül a középső feltűnő narancssárga betétet kapott. A lökhárító alsó traktusa alumínium védőlemezzel egészül ki. Nagyméretű, aerodinamikailag finomított kerekek hangsúlyozzák a VISION 7S erőteljes fellépését, míg cicoma mentes felületek és hátrafelé enyhén ereszkedő tetővonal definiálják oldalnézetét.

A ŠkodAz új formai nyelvezete a márka olyan népszerű értékeit fogalmazza meg, mint a masszivitás, a funkcionalitás és a valódiság, azonfelül tágas térérzet, tartós és hosszú távon fenntartható előállítású anyagok, azonfelül aerodinamikus és gazdaságos formavilág definiálják.