A Seat S. A. 2025-ig két teljesen elektromos járművet dob piacra

A Seat S. A. 2025-ig két teljesen elektromos járművet dob piacra

A Seat S. A. közzétette, hogy 2025-ben egy települési elektromos járművet dob piacra. Ezzel a cég a 20-25 000 euró körüli ár-kategóriába lép be, ami alapvetően lényeges ahhoz, hogy az elektromobilitás tömegek részére hozzáférhetővé váljék, és elérje a Green Deal célkitűzéseit. A következő hónapokban jelentik be, hogy ezt az autót melyik gyárban fogják alkotni.

A Seat S. A. nem kizárólagosan elektromos járművek gyártását tűzte ki célul, hanem azt is, hogy az egész projekt kifejlesztését is vezesse a Volkswagencsoporton belül. „A tervünk az, hogy átalakítsuk Műszaki Központunkat, amely a maga nemében jellegzetes Dél-Európában, és amely alapvető fontosságú kutatás-fejlesztési készülék a régió részére” – mondta Wayne Griffiths. „Úgy gondoljuk, hogy felelősségünk részét képezi, hogy Spanyolországot elektromos hajtású autókkal lássuk el. 70 évvel ezelőtt mi tettük kerekekre Spanyolországot. Most az a célunk, hogy az országot elektromos kerekekre tegyük.”

A települési elektromos gépkocsi 2025-ben kerül a portéka kínálatba, és a valószínűsíthető mennyiséget nézve tekintélyes projektnek számít. Ez lényeges mérföldkövet jelent a fenntarthatóság és az éghajlatváltozás elleni küzdelem útján, és azt célozza, hogy a spanyol autóipar átalakulásának motorjává váljék.

CUPRA Tavascan: egy álom megvalósul.

A társaság éves sajtótájékoztatóján Wayne Griffiths nyilvánosságra hozta, hogy a CUPRA 2024-ben útjára indítja a Tavascant. A CUPRA Tavascan lesz a márka második 100% -ban elektromos modellje az idén év végén megjelenő CUPRA Born bevezetését követően.

„Álmunk megvalósul: a CUPRA Tavascan valósággá válik. A Volkswagen-csoport MEB platformjára építve a Tavascant Barcelonában tervezik és fejlesztik, és 2024-ben jut ezután el az európai és a tengerentúli piacokra” – indokolta Griffiths.