A Portugál Rally-n Sébastien Loeb újra az M-Sport Ford World Rally Team színeiben áll rajthoz

A Portugál Rally-n Sébastien Loeb újra az M-Sport Ford World Rally Team színeiben áll rajthoz

Miután az M-Sport Ford World Rally Team érdekes teljesítménnyel mutatkozott be a januári Monte Carlo Rallyn, az M-Sport most megerősítette a hírt, hogy Loeb és navigátora, Isabelle Galmiche újra magukra öltik az M-Sport színeit, és Portugáliában rajthoz álljak a Puma Hybrid Rally1 versenyautóval.

Loeb januárban tért vissza a FIA Rally Világbajnokságba, ahol hat szakaszgyőzelmet ért el a nyolcszoros bajnok Sebastien Ogier ellen küzdve, ezután összesítettben megnyerte a 2022-es szezon nyitó futamát.

A lendületes évkezdés után Loeb nemzetközileg több szakágban is pályára lépett, most mindazonáltal Porto neves murvás szakaszaira készül, jobbján Galmiche-sal, aki 1997 óta az első női sportolóként könyvelhetett el összesített futamgyőzelmet a WRC-ben; és mindezt még különlegesebbé teszi, hogy ez volt az első együttes versenyük Loebbel.

A Portugál Rally igazi mérföldkő és izgalmas eshetőség lesz az M-Sport Ford World Rally Team részére, mivel ez az első csapat, amely ugyanabban az időben öt Rally1 gépkocsit is indít ugyanazon a találkozón.

Loeb visszatérése egybeesik az FIA Rally Világbajnokság 50. évfordulójával, ezáltal a futam hétvégéjén számtalan izgalmas program gyanítható. Ugyanakkor Loeb is ünnepi hangulatban lép pályára Portugáliában, mert az élő legendának számító francia pilóta itt mutatkozott be 2007-ben, amikor 18 szakaszból 11-et biztos, hogy meg nyert. 2009-ben újból győzelemmel zárta a portugál futamot, ezt követően újabb két dobogós helyezést és összesen 32 szakaszgyőzelmet gyűjtött be itt.

Sebastien Loeb:

„A Pumával versenyezni az egyik kedvenc rally-emlékem, Monte Carlóban győzni ugyanakkor – ennyi idő után – kis híján fantasztikus impulzus volt. A csapat igazán pompásan dolgozott, ami óriási segítség volt a 80. rallygyőzelmünkhöz. Ebben a gépjárműben már az első gázadás pillanatától meglehetősen jól érzem magam, mert a hibrid rendszer ereje szimplán félelmetes. Ez egy felülmúlhatatlan gépkocsi és egy egyedülálló csapat – nem csoda hát, hogy ilyen rendkívüli győzelmet ünnepelhettünk!

A Portugál Rally idejére pont üres volt a naptáram, és ez egy murvás futam lesz; 2019-ben már versenyeztem itt, úgyhogy vannak emlékeim és tapasztalataim némelyik szakaszról. Ez volt az egyik ok, amiért éppen Portugáliára esett a választásom, de az is motivált, hogy vágytam egy murvás versenyre, mert imádok ezeken az utakon vezetni.”

Rich Millener csapatfőnök:

„Monte Carlo emléke még állandóan élénken él bennem, és meg vagyok győződve arról, hogy ezzel az egész csapat mindent összevetve van. Az mindazonáltal, hogy újra esélyünk nyílik Sebbel és Isabelle-lel egyesült erővel dolgozni nos, ez egy valóra vált álom. A csapat részére óriási elismerést jelent, hogy újra velünk akarnak versenyezni.

Szeretnék külön köszönetet mondani a Fordnak és a Red Bullnak, akik nagy szerepet játszottak e sztárpáros visszatérésében. Ez újabb remek példája annak, hogyan működnek közösen velünk a partnereink abban, hogy a lehető legerősebb pilótákkal állhassunk rajthoz az ez évi WRC-szezonban. Szerfelett izgatottan várom, mi történik ezután a mesés portugál szakaszokon, ahol módfelett számítunk szurkolóink támogatására!”

Malcolm Wilson ügyvezető igazgató:

„Mindez csúcs partnereinknek betudhatóan vált lehetővé, én mindazonáltal rendkívül várom már, hogy lássam, hogyan teljesít ezután Seb és a Puma Hybrid Rally1 az év első igazi murvás futamán. Remek érzés egy ilyen erős pilótákból álló csapatot irányítani, arra ugyanakkor különösen büszke vagyok, hogy mi leszünk az első csapat, amelyik öt csúcskategóriás gépet is rajthoz állít egy WRC-versenyen. Ez vitathatatlanul mutatja, milyen vonzóak ezek a Rally1-es gépjárműk – és különösen a Puma – a pilóták részére, és reméljük, még mindig sikeresen feszegetjük ezt követően a határokat.”