A Porsche 911 ellenfele lesz az új McLaren

A Porsche 911 ellenfele lesz az új McLaren

Látszólag semmi logika nem vezérli a McLaren utcai autóinak névadását: egy ideig úgy volt, hogy a P1 hibrid szupersportkocsi mintájára P13 néven kerül piacra a cég tervezett kis sportkocsija, a 650S megjelenésével felborult a rendszer, most pedig teljes kuszaság van a fejekben: új modelljét Sports Series néven vezeti be a piacra a brit gyár.

Ha nevében nem is, megjelenésében továbbra is a csúcsmodell P1-eshez igazodik az újdonság, legalábbis amennyire a vaskos álcázás alatt ez megállapítható.

A Sports Series egy vadonatúj kategóriába: a megfizethető szupersportkocsik világába vezeti be a patinás márkát. Ellenfelei itt a Mercedes AMG GT vagy az erősebb Porsche 911-esek lehetnek. Ennek megfelelően viszonylag kedvező árfekvésre számítunk: brit lapok 45-50 millió forint körüli árat valószínűsítenek.

Műszaki részletekről még nem beszélt a gyár, annyit azonban lehet tudni, hogy a meglévő modellek receptjét követi az újonc: ez szénszálas vázszerkezetet, középmotoros elrendezést és V8-as erőforrást jelent. Logikus volna a 650S rövidített padlólemezét és csökkentett teljesítményű 3.8 V8-as motorját használni: a kategória legkönnyebbjének ígérkező Sports Series teljesítménye minden bizonnyal meghaladja a 450 lóerőt.

(forrás: vezess.hu)