A Nissan Okos Mobilitás és a futball találkozása

A Nissan Okos Mobilitás és a futball találkozása

Az UEFA Bajnokok Ligája 2018-as kijevi döntőjében a Nissan egy modernizált modern műszaki megoldást tárt a közönség elé, amelynek célkitűzése az nem profi futballisták lelkesítése.

A döntőn mutatkozott be a világnak a Pitch-R, egy önvezető robot, mely a Nissan ProPILOT rendszerének vezetőtámogató technológiáira támaszkodva bármilyen zónában képes kijelölni egy futballpályát.

A négy fedélzeti kamerára, GPS helyzetkövetésre és ütközéselkerülő rendszerekre támaszkodó Pitch-R környezetbarát festéket használ. Fűre, aszfaltra és murvás felületre is képes fehér vonalakat rajzolni. A egész folyamat mindössze 20 percet vesz igénybe.

A ProPILOT a Nissan Nagy tudású Mobilitás – a társaság válasza a gépjárműk meghajtásával, vezetésével és társadalmi integrációjával kapcsolatos kérdésekre – kulcsfontosságú eleme. A Nissan a közelmúltban kezdte el a teljesen elektromos Nissan LEAF kiszállítását Európában. A modell a Nissan Okos Mobilitás ikonja.

A Nissan Kijevben elénk tárta a Föld első olyan prototípustechnológiáját is, mely kínálja, hogy a gépjárműk tanuljanak vezetőiktől. A vállalatnak az emberi agyat a járművel összekapcsoló rendszere értelmezi a vezető agyhullámait és megjósolja, mi lehet a vezető következő lépése. Példaként, úgy, hogy felismeri, hogy a vezető éppen kanyarodni készül, a modern műszaki megoldás biztosítja, hogy a jármű 0,2-0,5 másodperccel hamarabb kezdje meg a műveletet. Ez biztonságosabbá és komfortosabbá teszi a vezetést, és a vezetőket is magabiztosabbá teszi.

A Nissan nem profi futballban történő részvétele esetén olyan programokat támogat, melyek mindazoknak a fiataloknak segítenek, akik nem vesznek részt a képzésben vagy edzéseken. A cél az, hogy a futball erejét felhasználva igazságosabb társadalmakat hozzanak létre, és tetszetősebbé tegyék Európa fiataljainak jövőjét. A program Franciaországban és az Egyesült Királyságban funkcionál, partnerségben az UFEA Foundation for Children alapítvánnyal és a StreetFootballWorld-del.

A Nissan az UEFA Bajnokok Ligája 2018-as kijevi döntőjével hét fiatalnak nyújtott inspirációt, akik két nem profi szervezettől, a Sports Dans La Ville-től (Franciaország) és a Street League-től (Egyesült Királyság) érkeztek. A Nissan lehetővé tette számukra, hogy részt vegyenek a döntőn, és találkozzanak az UEFA mesés futballistáival.