A Nissan nyilvánosságra hozta a LEAF 3. ZERO-t és LEAF 3. ZERO e+ Limited Edition változatot, amely nagyobb teljesítménnyel és megnövelt hatótávval érkezik

A Nissan nyilvánosságra hozta a LEAF 3. ZERO-t és LEAF 3. ZERO e+ Limited Edition változatot, amely nagyobb teljesítménnyel és megnövelt hatótávval érkezik

A Nissan megerősítette, hogy a jócskán sikeres LEAF elektromos gépkocsi tovább fejlődik és érkezik a LEAF 3. ZERO két típusa. Ez a modern ajánlat még több vásárló részére teheti vonzóvá az elektromos járműveket. Mindkét modell 2019. január 9-től rendelhető.

A Nissan elektromos járművei rekordévet tudhatnak maguk mögött. A LEAF 3. ZERO változattal most egy 8 hüvelykes infotainment képernyő érkezik Európa leginkább közkedvelt elektromos járművébe, amely újabb kapcsolódási szolgáltatásokat és utcaszintű navigációt is nyújt. A LEAF 3. ZERO európai értékesítésének indulásakor elérhetővé válik a korszerű és korszerűsített NissanConnect EV alkalmazás is.

A LEAF 3. ZERO ugyanazzal a 40 kWh-s aksi érkezik, amely már 2018-ban is jelentős elismeréseket ért el. Új karosszériaszínek és kéttónusú színkombinációk bővítik a palettát (piros karosszéria fekete tetővel, valamint kék karosszéria fekete tetővel). Az ügyfelek már most is leadhatják rendelésüket a LEAF 3. ZERO-ra.

Január 9-től minden európai piacon rendelhető lesz a Nissan LEAF 3. ZERO e+ Limited Edition változat is. A Limited Edition változat – amelyből mindössze 5000 példány készül Európa részére – nagyobb teljesítménnyel érkezik: akár 160 kW (215 LE) leadására is képes, ezenfelül hosszabb hatótávot ajánl, mindent összevetve a várakozások alapján akár 385 km-t is megtehet ezután egyetlen töltéssel.

A Nissan LEAF 3. ZERO e+ Limited Edition-t Japánban mutatták be, és ezen a héten szemlélhető az Egyesült Államokban, Nevada államban, Las Vegasban megszervezett Consumer Electronics Show (CES) tárlaton. A Nissan LEAF 3. ZERO és a Nissan LEAF 3. ZERO e+ Limited Edition is szerfelett vonzó ajánlatot képviselnek, és lehetővé teszik, hogy a LEAF megőrizze helyzetét, mint a Nissan Intelligent Mobility jövőkép ikonja.

A Nissan LEAF 3. ZERO e+ Limited Edition lelke az Okos Teljesítmény-technológiával felvértezett aksi. 25%-kal nagyobb az energiasűrűsége, és 55%-kal növekedett energiatároló-kapacitása. Az továbbfejlesztett tervezésnek és okos mérnöki megoldásoknak hála a nagyobb teljesítményű aksi már 288 cellát magába foglal, szemben a 40 kWh-s változat 192 cellájával.

A LEAF 3. ZERO e+ Limited Edition 62 kWh-s akkumulátora 40%-kal nagyobb hatótávot nyújt, mint a 40 kWh-s akkumulátorral szerelt LEAF 3. ZERO változat. Ez hasonló használat során újabb 100 km hatótávot jelenet, jól illusztrálva a LEAF fejlődését.

A LEAF 3. ZERO modellek megkaják az e-Pedál- és a ProPILOT-technológiákat is. Ezek a nagy népszerűségnek örvendő okos modern műszaki megoldások átalakítják a vezetés élményét.

Az e-Pedál a vezetés eddig idegen élményét hozza el, mivel a vezető mindössze egyetlen pedál igénybevételével gyorsíthatja, lassíthatja és állíthatja meg a járművet. Ennek az eredménye a zökkenőmentes, kifinomult vezetési hatás, emellett a jármű feletti maximális uralom élménye a pedál visszajelzésének hála.

A ProPILOT egy fejlett vezetéstámogató rendszer, amely egysávos autópályás vezetés alatt hasznavehető. A vezető egész figyelmét és a kezek kormányon tartását igénylő rendszer képes a gépjármű megállítására és a vezetés folytatására, ezenkívül arra is, hogy a sáv centrumában tartsa a gépkocsit gyors haladásnál és alacsonyabb sebességű, feltorlódott forgalomban is. A korszerű műszaki megoldásnak betudhatóan kevésbé fárasztó a vezetés és kisebb az azzal járó stressz, ezáltal a vezető magabiztosabb lehet a volán mögött.

Hogy páratlan magabiztossággal ruházzák fel az ügyfeleket, a Nissan LEAF 3. ZERO-hoz és a Nissan LEAF 3. ZERO e+ Limited Edition-höz is ugyanaz a 8 éves / 160 000 km-es Nissan kapacitásgarancia jár, amit az ügyfelek már megszokhattak a LEAF többi változatánál.

A Nissan LEAF 3. ZERO bevezetése egy olyan évet követően történik, amely sikereket hozott a Nissan elektromos járművei részére – különösen a modern LEAF teljesített kimagaslóan. 2018-ban a korszerű Nissan LEAF volt a legkeresettebb elektromos jármű Európában, és az egész kontinensen 40 000 darab talált belőle gazdára. Még mindig a LEAF a Föld legnagyobb számban eladott elektromos járműve, mert az eredeti változat 2010-es bevezetése óta több mint 380 000 példány talált gazdára nemzetközileg.

Magyarországon 627 darab forgalombahelyezéssel zárta az évet és 2018. decemberében a jubileumi 1 000 darabos eladást is elérte a LEAF hazai történetében. Összesen 1 055 db Nissan LEAF tulajdonos választotta a tisztán elektromos autózást 2013 óta.

Gareth Dunsmore, a Nissan Europe elektromos járművekért és összekapcsolt szolgáltatásokért felelős vezetője ennek kapcsán hangoztatta: „A Nissan LEAF 3. ZERO e+ Limited Edition fokozza a LEAF modellcsalád vonzerejét, tudniillik újabb hatótávval ruházza fel ezt a díjnyertes közlekedési megoldást, amely nagyszerű társ a vezetésben és a mindennapi életben is.

„Az ügyfelek kimagasló elégedettséggel reagáltak a múlt évben bevezetett új Nissan LEAF-re. A portéka erejét jól példázza, hogy az elektromos járművek megszakítás nélkül növekvő piacán 2018-ban is a LEAF maradt Európa leginkább közkedvelt elektromos járműve. Reményeink alapján a LEAF 3. ZERO modellek segítenek fenntartani 2019-ben is ezt az egyedi növekedést.”

A LEAF 3. ZERO kezdőára 12 390 000 HUF, amíg LEAF 3. ZERO e+ Limited Edition 14 300 000 HUF ártól válik hozzáférhetővé. Mindkét kivételes változat jelentősen jól felszerelt.

Azok az magyar ügyfelek, akik szeretnék megrendelni valamelyik modellt, online jelezhetik érdeklődésüket 2019. január 9-étől, vagy ellátogathatnak a Nissan minden magyarországi márkakereskedésének valamelyikébe.

A LEAF 3. ZERO első példányainak kiszállítása várhatóan 2019. májusában kezdődik, miközben a Nissan LEAF 3. ZERO e+ Limited Edition első példányai 2019 nyarán érkeznek meg az ügyfelekhez.