A most bemutatott Micra Négy és ötcsillagos Euro NCAP biztonsági minősítés a Nissan Micra-nak

A most bemutatott Micra Négy és ötcsillagos Euro NCAP biztonsági minősítés a Nissan Micra-nak

A friss Micra négycsillagos biztonsági minősítést kapott a Euro NCAP-tól, a újabb okos vezetéstámogató rendszerekkel is felszerelt változatok ugyanakkor ötcsillagos eredményt értek el.

A korszerű Micra tesztelése már az Euro NCAP új rendszerében történt, ahol a gépkocsi két felszereltségében eltérő változatát is tesztelik, és ezen típusok két külön eredményt kapnak.

Az alapfelszereltségi szinthez is választható biztonsági csomaggal ellátott új Nissan Micra négycsillagos eredményt ért el. Ellenben a magasabb felszereltségi szintek biztonsági szerepkört is magába foglaló változat már a maximálisan elérhető ötcsillagos minősítést kapta.

A gépkocsi két verziója által elért eredmények közti különbséget a vezetéstámogató rendszerek eltérései okozzák.

Új Nissan Micra során már esély kínálkozik olyan biztonsági csomag választására, ahol elérhető az Okos Vészfékezési Asszisztens (IEB), ez az okos vezetéstámogató modern műszaki megoldás képes észlelni az elöl haladó lassító vagy megálló járműveket és automatán működteti a fékeket.

A sebességkülönbség függvényében képes elkerülni az ütközést vagy csökkenteni annak erősségét. E szisztémának betudhatóan a vezetéstámogató kategória eredménye – a felnőtt utasok védelme, gyermek utasok védelme és a gyalogosvédelem kategóriában elért eredményekkel közösen – elegendő volt a négycsillagos összesített értékelés megszerzéséhez.

Viszont a modern Micrához elérhető Biztonsági Csomag Plus is, mely választható extra. Ebben a csomagban az IEB már gyalogosfelismerő rendszert is kap, amellett rendelkezésre áll az Nagy tudású sávelhagyás-jelzés és -megelőzés (ILI), mely első alkalommal válik hozzáférhetővé a B-csapotthátú szegmensben.

Ha az ILI működésbe lép – példának okáért, ha a gépkocsi átlépi az út felezővonalát – a kormánykerék finoman rezegni kezd. Ekkor a gépkocsi fékjei – külön-külön, a létfontosságú irányváltásnak megfelelően – önvezérelten működésbe lépnek, hogy finoman visszatereljék a gépjárműt a sávjába.

Abban a tesztben, ahol az Euro NCAP figyelembe vette ezt, a Biztonsági Csomag Plust a legmagasabb értékelést kapta a vezetéstámogató rendszerek kategóriájában, és mindent összevetve a korszerű Micra megkapta a legmagasabb, ötcsillagos minősítést.

Minden Micrához alapfelszereltség a hat légzsák, a biztonsági öv figyelmeztetés, ezenfelül elől az állítható magasságú biztonsági övek. A gyermekek lehető legnagyobb védelme érdekében a Micra az első utasülésen is kínálja az ISOFIX rendszerű gyermekülések használatát.

A újabb biztonsági rendszerek közt megtalálható a blokkolásgátló fékrendszer és a visszagurulás-gátló is. A jármű fel van szerelve sebességhatárolóval, önműködő vészvillogóval és keréknyomás ellenőrző rendszerrel.

Philippe Saillard, a Nissan Europe értékesítésért és marketingért felelős alelnöke ezt nyilatkozta el a hír kapcsán: „A modern Micra alapváltozata eszményi, négycsillagos értékelést kapott, a újabb biztonsági rendszerekkel felszerelt változat a maximális öt csillagot kapta. Ez a lehető legjobb eredmény, és a Nissan Okos Mobilitás modern műszaki megoldásai – melyek némelyike első alkalommal válik hozzáférhetővé a szegmensben – jelentik a gépjármű sikerének kulcsát.”

Philippe Saillard még közölte még: „Kifejező formaterve, felemelő utastere és magabiztos vezetési élménye mellett, most egy újabb nagyszerű érvünk van a korszerű Nissan Micra mellett.”