A modern Polo. Digitális vezetőtér és infotainment rendszer? Mostantól alapfelszereltség!

A modern Polo. Digitális vezetőtér és infotainment rendszer? Mostantól alapfelszereltség!

A korszerű Polóban alapfelszereltség a digitális vezetőtér. A Volkswagen úgy tervezte meg a vezérlőközpontot, hogy a vezetéshez elengedhetetlen minden információ egy vonalban legyen megfigyelhető. Ezt a egyszerű elrendezést nehéz felülmúlni. Az infotainment rendszer és a digitális műszerek egyetlen, intuitív módon működtethető egységet képeznek. Az alapfelszereltség részeként elérhető információs, kommunikációs és mulattató rendszerek szisztematikus integrálásával a Polo új mércét állított fel saját kategóriájában.

A Volkswagen fejlesztéseinek hála a Polo műszaki és vizuális téren úgyszintén modernizált. Rövidesen kezdődik az előértékesítés, melynek keretében még több szerepkör válik hozzáférhetővé az alapfelszereltség részeként. Az egyik állandó szerepkör a digitális vezetőtér: ez nem más, mint egy 20,32 cm-es átmérőjű megjelenítőn megjelenő digitális műszercsoport. A digitális vezetőtér a mára ugyancsak az alapfelszereltség részét képező multifunkciós kormánykerékkel működtethető. Az alapár azonfelül magába foglalja a Composition Infotainment rendszert is 16,5 cm-es érintőképernyővel (a Polo és a Life felszereltségi szintek tekintetében). A jármű vezetője nemcsak az egység saját gombjait használhatja; jó néhány szerepkört vezérelhet a multifunkciós kormánykerék támogatásával is – ebbe a kategóriába sorolandó az integrált Bluetooth mobiltelefon-interfész, a digitális rádió (DAB+) és a hangerő-szabályozás. Az alapfelszereltségben különféle online szolgáltatások és funkciók is helyet kaptak: a We Connect Plus szerepkör egy évig, a We Connect csomagja mindazonáltal korlátlan ideig hasznavehető. A modern Polo tekintetében nagyszámú információ távolról is lekérdezhető okostelefonon át – példaként a központi zár állapota, a vezetési adatok vagy a jármű aktuális parkolási pozíciója. Ha a leparkolt Polo véletlenül nyitva marad, a jármű akár távolról is zárható az okostelefon segédkezésével. Polo és Life felszereltségi szint során az App-Connect szerepkör ugyancsak mindenkor elérhető. Segédkezésével a natív okostelefon-alkalmazások – köztük a telefon, zene, hírek, naptár, azonkívül a hangvezérlési funkciók (Siri / Google Assistant) – integrálhatók az infotainment rendszerbe.

Azok, akik a Polót Style felszereltséggel választják, önvezérelten a digitalizáció következő szintjére lépnek. Itt az elérhető funkciók közt megjelenik a Digital Cockpit Pro vezetőtér is, amely 26,04 cm-es kijelzővel büszkélkedhet (választható extra a Life és az R-Line felszereltségi szintekhez). A multifunkciós kormánykerék Nézet gombjának igénybevételével a járművezető három megjelenési potenciál közül választhat és szabadon testre szabhatja a monitoron megfigyelhető tartalmat. A navigációval ellátott járművek tekintetében ezen a monitoron beállítható példának okáért egy nagy térképnézet. A Cover Flow funkcióval büszkélkedhető médiakönyvtár is megjeleníthető a fordulatszámmérő és a sebességmérő közt.

A Polo Style és a Polo R-Line tekintetében a Ready 2 Discover Infotainment rendszer is alapfelszereltség. A We Connect Plus szolgáltatásai kiegészíthetők streaming és internet, internetes rádió, mindemellett Wi-Fi hotspot funkciókkal. Az App-Connect mostantól nemcsak USB-C csatlakozóval, hanem App-Connect Wireless támogatásával is integrálható a Ready 2 Discover-be. A jármű utasai a közelségérzékelőkkel ellátott nagyméretű, 20,32 cm-es érintőképernyőnek hála minden részletet tisztán láthatnak. A Ready 2 Discover még ennél is többet biztosít: a navigáció később egyedi elvárásoknak megfelelő funkcióként aktiválható a rendszer In-Car Shop szolgáltatásán át. Hasonló módon másfajta online szolgáltatások és funkciók hozzáadására is van mód: a járművezető példaként hozzáférhet az online közlekedési információkhoz (Online Traffic Information), használhatja az online útvonal-meghatározást (Online Route Calculation) és importálhat úti célokat okostelefonjáról (Online Destination Import).

A két navigációs rendszer – a Discover Media (20,32 cm-es képátló) és a Discover Pro (23,5 cm-es képátló) – választható extraként is elérhetők. A rendszerek még jobb zenei teljesítményt biztosítanak és több kibővített menüfunkciót tartalmaznak. A rendszerekhez csatlakozik a szélvédőbe integrált kamera is, mindent összevetve téve lehetővé a közúti jelzések dinamikus megjelenítését. Az aktuális közúti jelzőtáblák valós idejű információként jelennek meg a megjelenítőn és a digitális műszereken. A Discover Pro azonkívül intuitív hangvezérléssel is büszkélkedhet, amely a rádió, a telefon, ugyanakkor a navigációs funkciók működtetésére hasznavehető.

A korszerű Polo választható kétzónás automata légkondicionálóval (Climatronic) is rendelhető – ez a rendszer első alkalommal ugyancsak digitális vezérlésű. A hőmérséklet és a ventilátor szabályozása érintésvezérelt csúszkákkal történik, és minden más légkondicionálással kapcsolatos szerepkör, mitöbb az ülésfűtés beállítása is digitálisan, érintéssel történik. Az modernizált fedélzeti modern műszaki megoldásoknak betudhatóan a modern Polo jókora hozzáadott értéket nyújt elődjéhez képest. Röviden összefoglalva: a Polo az eddigieknél még fokozottabb digitális, összekapcsolt, informatív és kommunikatív élményt nyújt.