A modern BMW 2-es Coupé

A modern BMW 2-es Coupé

A BMW új szakaszba kezd sportos kompakt modelljei több évtizede íródó sikertörténetében, a szerfelett felkapott szegmens prémium csúcsán állítva fel a márka által fémjelzett, abszolút vezetési impulzus új mércéjét. A modern BMW 2-es Coupé a sportosság mérnökien precíz, összpontosított formáját testesíti meg, egy olyan járműkoncepcióba csomagolva, amelyiknek középpontjában legfőképp a kihegyezett menetdinamika, az atletikus kisugárzás, az erőteljes motorpaletta és a kifinomult futómű-technológia áll.

Összetéveszthetetlen stílusjegyeivel, soros hathengeres csúcsmotorjával, hátsókerék-meghajtásával és a BMW 4-es sorozatból átemelt futómű-alkatrészeivel a korszerű BMW 2-es Coupé kétséget kizáróan más mezőnyben áll rajtrácsra, mint az ugyancsak kompakt BMW 1-es széria, teljesítmény-potenciáljával a kategória bármelyik riválisát maga mögé utasítva. A korszerű BMW 2-es Coupé ezáltal az ikonikus BMW 02 által kijelölt utat követi, amely 55 évvel ezelőtt keltette életre a bajor prémiummárka kompakt méretű, ellenállhatatlanul sportos kétajtós modelljeinek legendáját.

Érezhetően modernizált menetdinamikai adottságai mellett a korszerű BMW 2-es Coupé a magasabb kategóriák prémium minőségű utasterét is megörökölte, amelyekhez csúcstechnológiás járművezérlő és járműkapcsolati újítások társulnak. A technológiai fejlődés a modellhez elérhető nagy tudású vezetést támogató rendszerek az összes régebbinél átfogóbb portfóliójában is tetten érhető. A korszerű BMW 2-es Coupé 2021. július 8-án, a nagy-britanniai Goodwood Festival of Speed nyitónapján ünnepli világpremierjét. A kompakt négyüléses San Luis Potosí településében, a BMW Group mexikói gyárában készül ezt követően. A széria BMW M GmbH segédkezésével kifejlesztett, nagyteljesítményű csúcsmodellje 2022 elején érkezik meg az utakra: a korszerű BMW M240i xDrive Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 8,1 – 8,8 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 185 – 200 gramm / km) a 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor és a BMW xDrive okos összkerékhajtás kettősével váltja valóra a vezetés páratlanul intenzív, vérpezsdítő élményét. A bajor prémiummárka használói mindemellett a korszerű BMW 2-es Coupé motorházteteje alá egy négyhengeres benzinmotort és egy négyhengeres dízelmotort is választhatnak, amelyek ugyanúgy a hátsó tengelyre küldik teljesítményüket és forgatónyomatékukat.

Sportosságra kihegyezett járműkoncepció

A modern BMW 2-es Coupé friss, fiatalos és extrovertált kisugárzását mérnöki precizitással megtervezett és pompásan kiegyensúlyozott menettulajdonságok egészítik ki. A modell koncepcióját úgy fejlesztették ki a mérnökök, hogy még a legextrémebb vezetési szituációk közepette is mindvégig vállalkozó szellemű, precízen irányítható legyen. Sportosságának a kompakt méretek, a karosszéria és a futómű okos könnyűszerkezetes járműépítési vezérelvei, a közvetlen elődmodellhez képest több mint 12 százalékkal nagyobb torziós merevség, csaknem remek, 50:50 arányú tengelyterhelés-elosztás és az tökéletesített aerodinamikai tulajdonságok egysége ágyaz meg, míg agilitása, precíz kormányozhatósága és kanyarsebessége még a korszerű BMW 2-es Coupé közvetlen elődmodelljének kvalitásait is kimagasló mértékben meghaladja. Az újdonság kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóságát és hosszabbra nyúló utazásokat kínáló kényelmét ugyanakkor tökéletesített menetkomfort és zajszigetelés fokozza.

Jellegzetes arányok, atletikus kisugárzás

A vérpezsdítő menetdinamika műszaki alapjait a korszerű kompakt sportautó karosszériaarányai adják. A korszerű BMW 2-es Coupé 4 537 milliméteres hossza és 1 838 milliméteres szélessége a közvetlen elődmodellhez képest 105, ezenfelül 64 milliméteres növekedést képvisel. Az újdonság eközben 28 milliméterrel alacsonyabb, 1 390 milliméter magas lett. Az erőteljes, atletikus kisugárzáshoz a korszerű BMW 2-es Coupé 51 milliméterrel hosszabb, már 2 741 milliméteres tengelytávolsága és széles nyomtávjai is nagymértékben hozzájárulnak. Utóbbiak az első tengelyen 54 millimétert (1 575 milliméterre), ameddig a hátsó tengelyen 31 millimétert (1 587 milliméterre) növekedtek (a modern BMW M240i xDrive Coupé tekintetében 63, ezenkívül 35 millimétert).

A korszerű BMW 2-es Coupé erőteljes arányait a motorháztető, a tetőív és a csomagtérajtó tradicionális, sportos sziluettje fokozza, a vezetés színtiszta élményét mindazonáltal a márka új formanyelvének dinamikus vonalvezetése és az atletikusra alakított karosszériafelületek hirdetik. A modell hamisítatlan egyéniségét exkluzív stílusjegyek nyomatékosítják.

Szemet gyönyörködtető frontrész, exkluzív fényszórókkal és hűtőrács-párral

Háromdimenziós felületek, háromszög alakú formai megoldások és átlósan megrajzolt vonalak határozzák meg a modern BMW 2-es Coupé frontrészét, míg a modell menetdinamikai adottságait a motorháztető izmos „power dome” kialakítása és az erőteljesen kidolgozott kerékjárati ívek hangsúlyozzák. A vese alakú hűtőrács-párt vízszintesen nyújtották el a tervezők, a tradicionális lamellák helyén mindazonáltal függőlegesen elrendezett légterelő lapok kaptak helyet. Utóbbiakat a modell vezérlőelektronikája önvezérelten kinyitja, amikor a motornak hűtőlevegőre van szüksége.

Az alapfelszereltségként kínált, egész LED-technológiás első fényszórókat a frontrész két szélére pozícionálták a készítők, az ikonikus BMW 02 után mindkét oldalt egyetlen, kecsesen ívelt fénydizájnnal. A külön választható extrafelszereltség részeként a modellhez az elvakítás-mentes BMW Selective Beam nagy tudású távolságifény-asszisztenssel dolgozó, adaptív LED-technológiás első fényszórók is megrendelhetők. Utóbbiak az szintén opcionális extrafelszereltségként megrendelhető M lights Shadow Line külső felszereltségi csomag részeként sötétített fényszóró-betétekkel is elérhetők.

Oldalnézetből éles vonalvezetés, erőteljes hátsó kialakítás

A korszerű BMW 2-es Coupé formanyelvét oldalnézetből a hosszú motorháztető, a rövid túlnyúlások és az erőteljesen kidolgozott hátsó kerékjárati ívekre épített, hátratolt utastér egysége határozza meg. A kompakt sportoló egyéni igényeknek megfelelő stílusjegyei közt említendő még a több nagyméretű, fényes felület, a dinamikusan ereszkedő tetőív és a légterelő szárnnyá emelkedő csomagtérajtó is. Az újdonság sportosságát a felületek közti éles vonalvezetés is hirdeti.

A modell erőteljes hátsó kialakítása vízszintesen elnyújtott felületekre épül. A stílusosan sötétített hátsó lámpák – amelyeket ugyancsak a karosszéria két szélére pozícionálták a tervezők – kompakt kontúrt viselnek, míg felületeiket háromdimenziós kialakítás alapján álmodták meg. A hátsó lámpák minden világítási funkciója LED-technológiával dolgozik, amelyeket a háromdimenziós kialakítás még elegánsabb formába önt.

Az M Sport felszereltségi csomaggal felvértezett modellek és a korszerű BMW M240i xDrive Coupé sportosságát típus-specifikus stílusjegyek nyomatékosítják. A korszerű BMW 2-es Coupé-hoz ezen felül a típus-specifikus BMW M Performance alkatrészek is megrendelhetők.

Sportos hangulat és tovább finomított prémium minőség az utastérben

A vezető felé forduló műszerfal és a középkonzolon elhelyezett korszerű vezérlőpanel a korszerű BMW 2-es Coupé utasterének sportosságát hirdeti – miközben az alapfelszereltségként kínált sportülések és a bőrözött sportkormány is. A tetőív kialakítása, a magasra húzott középkonzol és a műszerfal vonalvezetésének ajtókárpitokon is alkalmazott, lágy folytatása mindkét első ülésben kagylószerűen körülölelő hangulatot hoz létre. A hátsó üléssor két önállóan kiképzett ülőfelülete ugyanakkor azt is biztosítja, hogy a sportos vezetés élményét ugyanabban az időben a bajor prémiummárka négy kuncsaftja élhesse át a fedélzeten.

A korszerű BMW 2-es Coupé közvetlen elődmodelljének utastéri minőségét prémium anyaghasználattal és végtelenül precíz összeszerelési minőséggel haladták meg a készítők. Az ajtókárpitokat és a hátsó üléssor melletti oldalelemeket egybefüggő, dinamikus vonalvezetés jellemzi. A modellhez a BMW alapfelszereltségként ajánlja a korszerű Dark Graphite matt utastéri dekorbetéteket. Az utastér új formanyelvét az ajtókárpitok kartámasz fölötti részén trapéz alakú felületkialakítás élteti, melynek perforált felülete a külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető hangulatvilágítás során szemrevaló háttérvilágítást is visel.

A korszerű BMW 2-es Coupé alapfelszereltségének a szövet / Sensatec utastéri kárpit is része. Az M Sport felszereltségi csomaggal felvértezett modellek és a modern BMW M240i xDrive Coupé tekintetében ez Alcantara / Sensatec kárpitra módosul, olyan exkluzív stílusjegyek mentén, akárcsak a BMW M bőrözött sportkormány és a középkonzol párnázott térdtámaszai. A külön választható extrafelszereltségek közt perforált Sensatec kárpit, Vernasca bőrkárpit, elektromosan állítható sportülések (a vezetőoldalon memóriafunkcióval), integrált fejtámlákkal szerelt BMW M sportülések, ülésfűtés és kormányfűtés is megtalálható.

Az újdonság alapfelszereltségének a szélvédő zajszigetelése és a háromzónás automata légkondicionáló is része, ameddig a hangulatvilágítás és a Harman Kardon surround audiorendszer a külön választható extrafelszereltségek palettáját színesíti. Az innen elérhető, dönthető és csúsztatható napfénytető csaknem 20 százalékkal nagyobb üvegfelületet ajánl, mint a korszerű BMW 2-es Coupé közvetlen elődmodellje tekintetében.

A modern BMW 2-es Coupé csomagterének térfogata 390 liter. A csomagtér nyílásának alsó peremét a tervezők a közvetlen elődmodellhez képest 35 milliméterrel lejjebb helyezték. A csomagtér funkcionalitása a hátsó üléssor 40:20:40 arányban osztott háttámlájának ledöntésével fokozható tovább. A külön választható extrafelszereltség részeként a modellhez levehető vonóhorog szintén rendelkezésre áll, amellyel a korszerű BMW 2-es Coupé akár 1 600 kilogrammot is vontathat.

Fejlett futómű-technológia a BMW 4-es széria alkatrészeivel

A korszerű BMW 2-es Coupé letaglózóan sportos vezethetőségét rendhagyóan kifinomult futómű-technológia garantálja: a felhasznált alkatrészek többségét eredendően a BMW 4-es széria modelljeihez fejlesztették ki, mindent összevetve a mérnökök azokat a modern BMW 2-es Coupé sajátosságaihoz hangolva építették be a kompakt modellbe. A kettős ágyazású lengőkarra támaszkodó rugóstaggal kialakított első kerékfelfüggesztést és az ötkaros hátsó kerékfelfüggesztést a súlycsökkentés minimalizálását és a feszesség optimalizálását szem előtt tartva formálták ki. A modell sportos agilitását és menetkomfortját már az alapfelszereltség részeként rugóút-szinkronizált lengéscsillapítók fokozzák, amelyek nagyobb útegyenetlenségeknél a rugóúthoz igazodva képesek kontrollálni a karosszéria kilengéseit és megakadályozni a hullámzó mozgást. A modern műszaki megoldás az útfelület kisebb egyenetlenségeit enyhébb lengéscsillapító hatásokkal reagálja le, amellyel prémium minőségű utazási kényelmet garantál.

A külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW M sport futómű a rugók és a rugóút-szinkronizált lengéscsillapítók még gyorsabb rendszerreakcióját nyújtsa, változó áttételű sport kormányművel kiegészítve. Erre épül a korszerű BMW M240i xDrive Coupé típus-specifikus futóműve is. A korszerű BMW 2-es Coupé csúcsmodelljéhez a bajor prémiumgyártó a BMW M sport fékrendszert és a BMW M hátsó differenciálművet is alapfelszereltségként nyújtsa. A külön választható extrafelszereltségeket egyesítő palettán az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal dolgozó, adaptív M futómű is megtalálható.

Alapfelszereltségként a korszerű BMW 2-es Coupé alatt 17” méretű könnyűfém keréktárcsák gurulnak. Az M Sport felszereltségi csomaghoz 18” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák és eltérő méretű gumiabroncsok járnak. A modern BMW M240i xDrive Coupé eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt, 19” méretű BMW M könnyűfém felniken gurul le a mexikói gyártósorról. A külön választható extrafelszereltség részeként az újdonsághoz nagyteljesítményű gumiabroncsok is megrendelhetők. A BMW M Performance alkatrészek közt akár 20” méretű könnyűfém keréktárcsák is megtalálhatók.

Egyedi vezetési inger, négy és hat hengerrel hajtva

A modellpaletta csúcsán trónoló soros hathengeres benzinmotornak betudhatóan a modern BMW 2-es Coupé a legnagyobb erőbedobással érkezik meg kategóriája élére. Teljesítmény-karakterisztikájával, magas fordulatszám-tartomány iránti éhségével és sima járáskultúrájával a modern BMW M240i xDrive Coupé motorházteteje alatt dolgozó, 3.0 liter hengerűrtartalmú kapacitás felülmúlhatatlan sportosságról tesz tanúbizonyságot a prémium kompakt szegmensben. 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményével a korszerű BMW M240i xDrive Coupé 25 kW-tal / 34 lóerővel múlja felül közvetlen elődmodelljét. Ehhez kereken 500 Nm csúcs forgatónyomaték társul, amellyel a modell 4,3 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

A korszerű BMW 220i Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,3 – 6,8 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 144 – 155 gramm / km) meghajtásáról egy új négyhengeres benzinmotor gondoskodik, amelyen a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében a kipufogócsonkot a hengerfejbe integrálták. 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményével és 300 Nm csúcs forgatónyomatékával a modell 7,5 másodperc alatt tudja le a nulla-százas gyorsulást. A modern négyhengeres benzinmotor 180 kW / 245 lóerő maximális teljesítményre képes verziója a korszerű BMW 230i Coupé motorházteteje alatt lesz megtalálható, 2022 nyarától (a modell még nem kapható, ezáltal egyelőre átlagos üzemanyag-fogyasztási és vegyített károsanyag-kibocsátási értékei sem elérhetők).

A modern BMW 220d Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,7 – 5,1 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 122 – 132 gramm / km) négyhengeres dízelmotorjában kettős megfúvású turbófeltöltő és 48 Volt kapacitású mild-hibrid modern műszaki megoldás garantálja a az összes régebbinél erőteljesebb és hatékonyabb működést. A 2.0 liter hengerűrtartalmú egység maximális teljesítménye 140 kW / 190 lóerő, csúcs forgatónyomatéka mindazonáltal 400 Nm. A modell ezzel 6,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

A bajor prémiumgyártó a modern BMW 2-es Coupé minden motorváltozatához alapfelszereltségként ajánlja a nyolcfokozatú Steptronic automataváltót. A külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető, nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó (a korszerű BMW M240i xDrive Coupé tekintetében az alapfelszereltség része) még gyorsabb váltásokat garantál. Utóbbihoz kormány mögötti váltófülek, Launch Control rajtprogram – amelyik lehetőséget nyújt a lehető legoptimálisabb tapadással elrajtolni álló helyzetből – és Sprint szerepkör is jár, amely kigyorsításokkor és előzésekkor nyújt extrém dinamikus teljesítményt. A nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó a külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető M Sport Pro csomagban válik hozzáférhetővé a korszerű BMW 2-es Coupé M Sport felszereltségi csomaggal felvértezett modelljeihez, a 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák, a BMW M sport fékrendszer, az első koptatók és a BMW M hátsó légterelő szárny mellett.

Az okos vezetést támogató rendszerek az összes régebbinél átfogóbb portfóliója

Közvetlen elődmodelljéhez képest a korszerű BMW 2-es Coupé az nagy tudású vezetést támogató rendszerek hangsúlyosan szélesebb portfóliójával fokozza az utazás biztonságát és kényelmét. A modellhez a cég alapfelszereltségként ajánlja a frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszert (Front Collision Warning), a sebességkorlátozásokra figyelmeztető rendszert (Speed Limit Info), a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert (Lane Departure Warning) és az automata fékező funkcióval dolgozó tempomatot (Cruise Control with brake function) is.

A külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek közt megtalálható a sávváltásra figyelmeztető rendszerrel (Lane Change Warning), a hátsó ütközést megelőző rendszerrel (Rear Collision Prevention) és a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszerrel (Rear Crossing Traffic Warning) dolgozó Driving Assistant csomag, a manuális sebességkorlátozás-asszisztenssel (manual Speed Limit Assist) és Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function), a parkolássegítő rendszer (PDC – Park Distance Control), a tolatási segédlet (Reversing Assistant), a tolatókamera (Reversing Assist Camera), a Surround View szerepkör és a Remote 3D View szerepkör is. Újdonságként érkezik meg a korszerű BMW 2-es Coupé palettájára a BMW Head-Up megjelenítő – amely a vezetéshez kapcsolódó legnélkülözhetetlenebb információkat a szélvédőre vetíti – és a BMW Drive Recorder.

Fejlett járműkapcsolati megoldások és új digitális szolgáltatások

A korszerű BMW 2-es Coupé-hoz alapfelszereltségként kínált BMW Operációs Rendszer 7 által felkínált sokféle megoldást a vezető és az utasok úgyszintén kihasználhatják. A bajor prémiummárka fogyasztói megannyi járművezérlő megoldás közül választhatnak: ilyen a központi monitor érintés-érzékeny felülete, a jól bevált BMW Controller forgótárcsa, a kormány multifunkciós gombjai és a hangvezérlés is. A modern BMW 2-es Coupé ezenkívül töméntelen fejlett digitális szolgáltatáshoz is hozzáférést biztosít: elérhető a BMW Intelligent Personal Assistant, a BMW Digital Key digitális kulcs, a Connected Music szolgáltatás és a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade) is.

Az alapfelszereltségként kínált BMW Live Cockpit műszerfal-elrendezés a BMW iDrive operációs rendszer, a 8,8” képernyő-átmérőjű központi megjelenítő és az 5,1” képernyő-átmérőjű digitális műszerfal együttműködésével kecsegtet. A külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés 12,3” képernyő-átmérőjű, nagyfelbontású digitális műszerfallal és 10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelzővel dolgozik egyesült erővel.

A külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Live Cockpit Plus és BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezések része a BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer is, amely szélsebes és precíz útvonaltervezést, azonfelül érkezés-kiszámítást ígér, rendszeres és sebes forgalmiinformáció-frissítésekkel és az úti célok keresésekor bármilyen beírható szóval. A külön választható okostelefon-integrálhatóság a modell központi operációs rendszerén át az Apple CarPlay és az Android Auto használatát is biztosítja. A távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítéseknek betudhatóan (Remote Software Upgrade) mindemellett nagyszámú fejlett járműfunkció és pótlólagos digitális szolgáltatás online feltelepíthető.

A korszerű BMW 2-es Coupé piaci bevezetéskor elérhető modellváltozatai:

BMW 220i Coupé

 • Motor: soros négyhengeres benzinmotor
 • Hengerűrtartalom: 1 998 ccm
 • Maximális teljesítmény: 135 kW / 184 lóerő percenkénti 5 000 – 6 500 főtengely-fordulat közt
 • Csúcs forgatónyomaték: 300 Nm percenkénti 1 350 – 4 000 főtengely-fordulat közt
 • Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó
 • Hajtás: hátsókerék-meghajtás
 • Gyorsulás 0-100 km/óra: 7,5 másodperc
 • Végsebesség: 236 km/óra
 • Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,3 – 6,8 liter / 100 km
 • Vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 144 – 155 gramm / km
 • Emissziós besorolás: Euro 6d

BMW M240i xDrive Coupé

 • Motor: soros hathengeres benzinmotor
 • Hengerűrtartalom: 2 998 ccm
 • Maximális teljesítmény: 275 kW / 374 lóerő percenkénti 5 500 – 6 500 főtengely-fordulat közt
 • Csúcs forgatónyomaték: 500 Nm percenkénti 1 900 – 5 000 főtengely-fordulat közt
 • Váltó: nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó
 • Hajtás: BMW xDrive okos összkerékhajtás
 • Gyorsulás 0-100 km/óra: 4,3 másodperc
 • Végsebesség: 250 km/óra
 • Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 8,1 – 8,8 liter / 100 km
 • Vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 185 – 200 gramm / km
 • Emissziós besorolás: Euro 6d

BMW 220d Coupé

 • Motor: soros négyhengeres dízelmotor 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológiával (8 kW / 11 lóerő)
 • Hengerűrtartalom: 1 995 ccm
 • Maximális teljesítmény: 140 kW / 190 lóerő percenkénti 4 000 főtengely-fordulatnál
 • Csúcs forgatónyomaték: 400 Nm percenkénti 1 750 – 2 500 főtengely-fordulat közt
 • Váltó: nyolcfokozatú Steptronic automataváltó
 • Hajtás: hátsókerék-meghajtás
 • Gyorsulás 0-100 km/óra: 6,9 másodperc
 • Végsebesség: 237 km/óra
 • Átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,7 – 5,1 liter / 100 km
 • Vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 122 – 132 gramm / km
 • Emissziós besorolás: Euro 6d