A MINI ragyogása a Hungaroring Classic-on

A MINI ragyogása a Hungaroring Classic-on

Tradicionális modelljeivel és legfrissebb újdonságaival is felvonult a szervezett háromnapos Hungaroring Classic csaknem 45 000 nézője előtt az idén hatvanéves születésnapját ünneplő brit prémiummárka, a MINI.

A 2017-ben óriási sikerrel debütáló, a hagyományos gépkocsik speciális seregszemléjének és versenyeinek otthont adó Hungaroring Classic-ot idén is megrendezték a gépjárműk szerelmeseinek legnagyobb örömére. Az idén a hatvanas évek jegyében zajló háromnapos autós ünnepre 45 000 vendég érkezett, akik számtalan verseny és újabb izgalmas programok – divatbemutatók, zenei showk, autós szépségversenyek – közül válogathattak és megtekinthettek közel 800 regisztrált tradicionális klubautót.

A Hungaroring Classic-ra a BMW Group Magyarország és a Mini Club Hungary exkluzív márkatörténeti kiállítással készült: az idén 60 éves fennállását ünneplő márka diadalútját 25 kiállított gépjárműn át fedezhették fel az érdeklődök, akik újabb 60 Mini tulajdonos féltve őrzött klasszikusát is megcsodálhatták. A több mint 60 darab hagyományos Mini mindenekelőtt magyar, osztrák, cseh, szlovák és szerb tulajdonosok autói voltak, de még Franciaországból is érkezett rajongó, akik a Hungaroring Classic esti programjaként a Mini Parádé keretében tiszteletkört tettek a magyar Formula 1-es versenypálya aszfaltcsíkján. A találkozón ugyancsak kiállították az ez évi bristoli Internacionális MINI Találkozó (IMM) dizájn-nyertes gépkocsiját, melyet a Mini Club Hungary elnöke, Fülöp Attila tervezett.

A hétvégén az angol prémium márka nemcsak a múltba tekintett vissza: a Hungaroring Classic-on mutatta be Magyarországon a MINI a valaha volt legerősebb közútra engedett modelljét, a 306 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres turbómotorral szerelt új MINI John Cooper Works Clubmant. A jelentősen erős motorhoz az angol prémiumgyártó új, nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltót kapcsolt, amelyhez már az alapfelszereltség részeként első tengelybe épített mechanikus differenciálzár, ALL4 okos összkerékhajtás, típus-specifikus futómű-hangolás, ráadásul megerősített karosszériaváz-merevítések, motorrögzítési pontok és kerékfelfüggesztések társulnak.

A vezetési impulzus egyedülálló dimenzióját nyújtó gépkocsi mellett a BMW Group Magyarország több friss modellel is képviseltette magát a Hungaroring Classic-on: az újságírók és a márka iránt érdeklődők a háromajtós MINI és a MINI John Cooper Works Cabrio-t is kipróbálhatták.

„A MINI márka hatvanadik születésnapját nem ünnepelhettük volna méltóbb környezetben, mint a Hugaroring Classic esemény keretein belül. A Mini Club Hungary-vel szövetségben összefogva egy igazi klubhétvégét szerveztünk Mogyoródon, ahol nemcsak az angol gyártó felé elkötelezettek, de a MINI iránt érdeklődők is nagy élményben részesültek. A csodálatos tradicionális különlegességek megtekintése mellett, a legmodernebb MINI JCW modelleket is kipróbálhatták a érdeklődők, mindent összevetve úgy érezzük, hogy a márkánk által képviselt értékek, valódi benzingőzős, örvendező, laza hangulatban publikálódtak a rendezvény alkalmával” – közölte Németh Balázs, a BMW Group Magyarország MINI márkavezetője.