A korszerű Taigo bemutatkozik Európában

A korszerű Taigo bemutatkozik Európában

Minden készen áll a Volkswagen márka új karosszériaformájának fogadására: a korszerű kompakt crossover Taigo bemutatásával a Volkswagen első alkalommal mutatkozik be az európai piacon egy SUV kupé modellel. Az első kerék hajtású Taigo divatos crossover karosszériájával, megemelt üléspozíciójával, úttörő hálózatba kapcsolhatósági megoldásaival és kompromisszummentes hétköznapi használhatóságával igazi közönségkedvenc. Az ötüléses gépjármű tetővonala kupé stílusban lejt hátrafelé nélküle, hogy a hátsó sorban helyet foglalók fejterét szűkössé tenné. Ezzel a Volkswagen egy harmadik karosszériaváltozattal bővíti az ezelőtt főképpen a csúcsmodellek részére fenntartott moduláris keresztmotoros (MQB) platformra épülő kompakt modelljeinek (Polo ezenfelül T-Cross) sorát. Jó néhány, a legkorszerűbb modern műszaki megoldást képviselő asszisztensrendszer gondoskodik az ideális kényelemről és a magasszintű biztonságról minden utas tekintetében.

A korszerű Taigo a formatervezés, az karakter és az érzelmek hármasára összpontosít. Az alapfelszereltség részeként kínált egész LED fényszóróival, teljesen digitalizált vezetőfülkéjével és az infotainment rendszerek legmodernebb generációjával (MIB3) a 4,26 méteres SUV kupé figyelemre méltó technológiai színvonalat képvisel kategóriájában. A kifejező karosszériaforma a maga nemében az első a Volkswagen modellkínálatában. A crossover jellegű karosszéria és a kupékra sajátos sziluett remekül alkalmassá teszi a Taigo modellt – éppen úgy, mint brazil megfelelőjét, a Nivust – új, döntően fiatal és fiatalos célcsoportok megnyerésére a Volkswagen részére. A Taigo műszaki bázisát a Volkswagen moduláris keresztmotoros (MQB) platformja adja. A választott opcionális tételek révén a Taigo akár a modern IQ. LIGHT LED-Mátrix fényszórókkal és megvilágított hűtőrács keresztléccel is rendelhető. A Taigo formatervét erőteljes arányok határozzák meg, kupéformát idéző sziluettjén mindazonáltal hangsúlyosan jelenik meg a nagymértékben előre döntött C oszlop. A magasabb kategóriájú SUV kupék ihlette megoldással a Taigo specifikus modell kategóriájában.

A beltérben a Taigo finoman kidolgozott multifunkciós kormánykerekét és korszerű vezérlőelemeket találunk az alapfelszereltség részeként. Az infotainment rendszerek alapjául az MIB3 harmadik generációja szolgál, amely magába foglal egy online vezérlőegységet (eSIM) és egy – konfigurációtól függő – „App Connect Wireless” szerepkört. Különféle megoldások, mint amilyen a streaming szolgáltatásokhoz való kapcsolódás, a természetes hangvezérlés és a „Volkswagen ID” igénybevételével történő felhőalapú személyre szabhatóság lehetővé teszik a legfrissebb MIB3.1 szolgáltatások használatát a felszereltségtől függően.

A még nagyobb biztonságot és különleges kényelmet kínáló vezetéstámogató rendszerek igénybevételével a korszerű SUV kupé igen hasonlóvá válik a magasabb kategóriákban szereplő más Volkswagen modellekhez. Minden Taigo a szériafelszereltség részeként települési vészfékfunkcióval kiegészített „Front Assist” környezetfelügyelő rendszerrel és sávtartó automatika „Lane Assist” rendszerrel érkezik. Az opcionálisa elérhető „IQ. DRIVE Travel Assist” félautonóm vezetést ad a rendszer által meghatározott maximális sebességig, amely 210 km/óra.