A Halál-völgyben tesztel a modern BMW 8-as Cabrio prototípusa

A Halál-völgyben tesztel a modern BMW 8-as Cabrio prototípusa

A bajor prémiumgyártó tovább folytatja a luxusszegmensben modelloffenzíváját: jön a korszerű BMW 8-as széria nyitott tetős karosszériaváltozata.

A müncheni központú vállalatcsoport a modern BMW 8-as széria második karosszériaváltozatának kifejlesztésével folytatja tovább a luxusszegmensben előirányzott modellújítási hullámát. A modern BMW 8-as Cabrio sorozatgyártás előtti intenzív tesztelésének legkritikusabb része az Egyesült Államok nyugati partja mentén, a Las Vegas környéki utakon és a Halál-völgyben kezdődött. A kaliforniai hőségben végzett megmérettetések nélkülözhetetlen információkkal szolgálnak a mechanikai és az elektronikai berendezések megbízhatóságáról, még a legextrémebb időjárási helyzetek közepette is. A több mint 50 Celsius fok hőmérséklet, a sivatag határán jelentkező extrém mértékű porképződés, a Las Vegas Boulevard nyüzsgő forgalmi helyzetei, a kaliforniai Mount Whitney körüli kavicsos nyomvonalak és a Csendes-óceántól a Sziklás-hegységig húzódó hosszú tempózások összessége kiváltképp átfogó tesztprogrammal kecsegtet a modern BMW 8-as Cabrio sorozatgyártásának beindítása felé vezető úton.

A Halál-völgy időjárása gyakorlatilag teljesen alkalmatlan kabriózásra, a Mojave-sivatag nemzeti parkjának kínzó hősége és extrém mértékű szárazsága ellenben ideális tesztelési feltételeket hoz létre. A bajor prémiumgyártó tervezőmérnökei hosszú órákra a tűző napra állítják a modern BMW 8-as Cabrio prototípusát, hogy aztán részletekbe menően átvizsgálják a fedélzeti elektronikát, a zenerendszert, a vezetést támogató rendszerek eltérő érzékelőit és kameráit, a központi operációs rendszer legkorszerűbb, 7.0 verziójának kijelzőit, a járműkapcsolati funkciókat, az ülésállítási lehetőségeket, és természetesen az automata légkondicionálót. Az álcázott prototípus vezérlőelektronikája ezt követően a Hoover-gát vízerőművénél szembesül a legkeményebb megpróbáltatásokkal, a turbinák által generált fölöttébb erős elektromágneses hullámok merthogy megzavarhatják az elektromos berendezéseket.

A sorozatgyártás előtt álló BMW 8-as Cabrio prototípusa végezetül a Halál-völgyön keresztülvezető végtelen szteppén bizonyít, ahol a tervezőmérnökök a sokrétű kabrió tetőmozgató mechanikájának porállóságát veszik górcső alá. A szövetségben leküzdött akadályok a luxusszegmensben átélhető nyitott tetős vezetési impresszió új formáját hozzák el a jelenbe. A modern BMW 8-as Cabrio az úrias kifogástalan megjelenés, az exkluzivitás és az összetéveszthetetlen karakter csodálatos egységében ölt testet, amit mind a vezetést támogató rendszerek, mind mindazonáltal a járművezérlési- és járműkapcsolati funkciók kapcsán csúcstechnológiás megoldások öveznek. A modell pazar karakterét mindezeken felül az a prémium minőségű hajtáslánc- és futómű-technológia fokozza, amellyel a korszerű BMW 8-as Coupé újradefiniálta a luxusszegmens sportos vezetési élményének fogalmát.

A sivatagi forróságban végzett tesztek legalább annyira fontosak a korszerű BMW 8-as Cabrio sorozatgyártásának beindítása előtt, mint az Északi sarkkörtől mindössze 56 kilométerre délen elterülő Arjeplog környékén végigvezetett havas és jeges tesztek, emellett a dél-franciaországi Autodrome de Miramas tesztközpontban és a Nürburgringen végzett intenzív sebességpróbák. A BMW tervezőmérnökei mindössze több ezer tesztkilométer megtétele után lehetnek végtelenül biztosak abban, hogy a modern BMW 8-as széria második karosszériaváltozata a luxusszegmens vérbeli álomautójaként érkezik meg az utakra.