A Golf Variant lett a legjobb családi gépkocsi 2022-ben

A Golf Variant lett a legjobb családi gépkocsi 2022-ben

Az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által rendezett Év Magyar Gépkocsija verseny idei kiírásában a Volkswagen ikonikus modellje a Golf is elismerést kapott, a Golf Variant kiadása nyerte el a Magyar Év Gépkocsija 2022 díj családi gépjárműk kategóriájának első helyét. A szakmai zsűri alapján a családi gépkocsik közt a Golf Variant bizonyult a legjobbnak.

Az ID. 3, a Tiguan és az Arteon SHooting Brake tavalyi győzelme után idén is díjazott lett egy meghatározó Volkswagen modell, a 2022-es versenyben a Volkswagen Golf Variant nyerte meg kategóriáját, és ezzel a Magyar Év Gépkocsija 2022 címet.

A modell multifunkcionális és dinamikus, kívül összetéveszthetetlenül Variant, belül ugyanakkor digitális szabadság, variálhatóság jellemzi, mint minden Golfot. Kombi megvalósításának betudhatóan egy igazán praktikus, jól kihasználható belső térrel büszkélkedhet a gépjármű, mely magasfokú komfortot nyújt az egész út esetén.

A családi gépkocsik tekintetében viszont a legnélkülözhetetlenebb szempont a biztonság. Azok a járművek, amelyek kommunikálnak egymással a közlekedés alatt, biztonságosabbá teszik az utakat, kevesebb forgalmi torlódást okoznak és figyelmeztetnek a kialakul vészhelyzetekre. Az alapfelszereltséghez tartozó, veszélyre figyelmeztető rendszer hasznos információkkal támogatja a vezetőt, pl. figyelmeztet az építkezésekre vagy a különleges mentőjárművek közeledésére – feltéve, hogy ezek is használnak Car2X rendszert. A kommunikáció WLAN-on (pWLAN-on) át a Car2X modern műszaki megoldás segédkezésével üzemel. A Car2X funkcióval ellátott, opcionális ACC adaptív sebességtartó automatika jó néhány hasznos információval látja el a vezetőt, vészhelyzet során mindazonáltal aktívan be is avatkozhat az eseményekbe annak érdekében, hogy a gépkocsi és környezete is biztonságosan megérkezzen úticéljához.