A CUPRA új korszakba lép az első 100%-ban elektromos járművének bevezetésével: a CUPRA Bornnal

A CUPRA új korszakba lép az első 100%-ban elektromos járművének bevezetésével: a CUPRA Bornnal

A CUPRA megkezdte az első 100%-ban elektromos járműve, a CUPRA Born szériagyártását Németországban, a zwickaui gyárban. Wayne Griffiths vezérigazgató és a vállalat igazgatótanácsának elemei a modern modell gyártásának kezdete alkalmából meglátogatták Európa legnagyobb elektromosjármű-gyárát. Stefan Loth, a Volkswagen Szászország igazgatóságának elnöke és a martorelli üzem korábbi vezetője üdvözölte őket.

A CUPRA Born gyártása egy új időszak kezdetét jelöli a márka részére, amely a 2021-es müncheni Internacionális Autókiállításon (IAA) hozta nyilvánosságra elektromos térhódítási terveit, azzal a céllal, hogy 2030-ra tisztán elektromos márkává váljon.

„Szenvedélyes dizájnjával és elektromos sportosságával a CUPRA Born megmutatja a társaság átalakulásának irányát és jelöli a CUPRA elektromos térhódításának kezdetét. Értékes tanulságokkal fog gazdagítani bennünket, hogy az első 100%-ban elektromos modellünk Európa legnagyobb elektromosjármű-gyárában készülhet, mivelhogy 2025-től kezdődően Martorellben tervezzük előállítani elektromos járműveinket. Célunk, hogy minden évben több mint 500 000 települési elektromos járművet állítsunk elő Spanyolországban a Csoport heterogén márkái részére” – nyilatkozta Griffiths.

A CUPRA Born jelen lesz a holnap kezdődő Automobile Barcelona 2021 tárlaton is, ezzel indul a modell internacionális bevezetése.

A CUPRA első elektromos modellje

A CUPRA Born 100%-ban a CUPRA DNS-ét hordozza magában, szenvedélyes dizájnját mindazonáltal Barcelona El Born negyede ihlette. Az első, gyártósorról leguruló példányok igazolják, hogy az elektromos járművek izgalmasak is lehetnek, és hogy a teljesítmény és az elektromosság nagyszerű párost alkotnak.

A CUPRA Born kulcsszerepet játszik a CUPRA internacionális terjeszkedésében. A modern járművel a cég célja, hogy a CUPRA kínálata elérje a társaság egész értékesítésének 20%-át, és hogy új internacionális piacokat hódítson meg, különösen az elektromosságra leginkább átállt országokban.

A modell novemberi piaci bevezetésével egyesült erővel az ügynökségi értékesítési modell is elstartol, egy újfajta forgalmazási stratégia és ügyfélkapcsolati rendszer. Ezen felül az ügyfeleknek arra is lehetőségük lesz, hogy a CUPRA Bornra előfizetési rendszerben szerződjenek.

Európa elektromos mintagyára

A zwickaui üzem a Volkswagen Csoport első gyártóüzeme, ahol 100%-ban elektromos járműveket szerelnek össze, és Európa legnagyobb és leghatékonyabba elektromos gyáraként tartják számon. Naponta akár 1400 jármű is elkészülhet a német gyárban, ami minden évben 330 000 elektromos jármű előállítását jelenti. A CUPRA Bornon kívül ugyanitt készül négy másik modell is: a Volkswagen ID3, a Volkswagen ID4, az Audi Q4 e-tron és az Audi Q4 Sportback e-tron.

„Megtiszteltetés, hogy egy ilyen kivételes jármű, mint a CUPRA Born is itt készülhet Zwickauban. Az elektromos járművek gyártásában jókora jártassággal ellátott csapatunk van itt, és a Born lesz az ötödik, MEB-platformra épülő modell, amit a gyárban készítünk. Mindemellett ezt a járművet megújuló energia felhasználásával gyártjuk a nettó CO -semlegességi koncepció jegyében” – hangoztatta Stefan Loth.

A társaság a mérnökei egy csoportját azzal bízta meg, hogy figyeljék meg Zwickauban a CUPRA Born gyártását, és gyűjtsenek jártasságokat az elektromos járművek jövőbeni martorelli gyártásához.

Az első jármű, amit nettó CO -semlegességi koncepció alapján készítenek

A CUPRA Born a márka első modellje, amely nettó CO -semlegességi koncepciót követ, vagyis az ellátási láncban megújuló eredetű energiát használnak fel. A modellben ezen kívül olyan ülések találhatóak, amelyek a Földközi-tengerből származó, fenntartható anyagokból készültek.

Ezáltal a CUPRA Born hozzájárul a CO -kibocsátás csökkentéséhez és az európai kibocsátási célértékeknek való megfeleléshez. A SEAQUAL INITIATIVE-vel való együttműködésnek hála a márka hozzájárul a körforgásos gazdasághoz, továbbá a Földközi-tenger és környezete védelméhez is.