A BMW Group újabb környezetvédelmi mérföldkőhöz érkezett

A BMW Group újabb környezetvédelmi mérföldkőhöz érkezett

A müncheni központú vállalatcsoport az ENSZ december 3-14. közt megszervezett lengyelországi klímakonferenciáján fedte fel, hogy már az Európában felhasznált villamosenergia-mennyiség 100 százalékát megújuló erőforrásokból nyeri ki.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 2018. december 3-14. közt, a lengyelországi Katowice településében rendezi meg soron következő klímakonferenciáját (UN Climate Change Conference), aminek apropóján a BMW Group nyilvánosságra hozta, hogy már az öreg kontinensen működtetett létesítményeiben felhasznált villamosenergia-mennyiség 100 százalékát megújuló erőforrásokból nyeri ki. A müncheni központú vállalatcsoport ráadásul kihangsúlyozta, hogy ez irányú fejlesztéseit 2020-ra világméretűre bővíti fel.

A BMW Group elkötelezett a saját mobilitásra és az áruszállításra épülő iparágak átfogó széndioxid-mentesítése mellett. A vállalatcsoport holisztikus szemlélete a tömegtermelésben felhasznált energiamennyiség környezetbarát előállítására éppúgy központi tényezőként tekint, mint az alá tartozó márkák modellsorozataiba integrált egyre több, tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt jármű kifejlesztését célzó stratégiára, amelyek a hosszú távon fenntartható jövőbe vezető úton egyformán fontosak.

A BMW Group 1992 óta ápol hosszú távú partnerséget az ENSZ klímakonferenciájával, aminek keretein belül 2008 óta a szakmai kongresszus (COP – Conference of the Parties) aktív résztvevőjeként is tevékenykedik. Mint ilyen, a müncheni központú vállalatcsoport az idén 24. alkalommal megszervezett kongresszuson is meghatározó szereplőként van jelen. Nézve, hogy a 2018. december 3-14. közt megszervezett klímakonferenciának a lengyelországi Katowice települése házigazdája, a rendezvényt Lengyelország kormányának elnökletével vezényelik le.

A Hosszú távon fenntartható fejlesztés fóruma

A 24. szakmai kongresszuson (COP24) a BMW Group nagyon sok alkalommal és formában járult hozzá a hosszú távon fenntartható fejlődés innovációit és gyakorlati tapasztalatait kiértékelő megbeszélésekhez és prezentációkhoz, sőt mi több, a Hosszú távon fenntartható fejlesztés 2018. december 9-10. közt megszervezett fórumán (SIF – Sustainable Innovation Forum) megint főszponzorként vállalt szerepet. A szervezők a kétnapos eseményt most már kilencedik alkalommal, az ENSZ klímakonferenciáján megszervezett szakmai kongresszus legjobb fenntarthatósági egyeztetéseként hívták életre, hogy a politikai szektor, a kereskedelmi élet, a társadalmi szervezetek és az iparági szereplők vezető érdekeltjei közt folytatott, a fenntartható fejlődés kihívásait napirendre tűző szakmai megbeszéléseknek nyílt színteret biztosítson.

Innovációs nyitónap négy kulcsfontosságú területtel

A Hosszú távon fenntartható újítás fórumát egy innovációs nap nyitotta meg, amely négy kulcsfontosságú területre; a gazdaság körforgására, a fenntartható mobilitásra, az energiaátvezetésre és a klímafinanszírozásra koncentrált.

A törvényhozókkal, kereskedelmi vezetőkkel és közösségi csoportokkal folytatott szakmai megbeszéléseken a BMW Group képviselői a fenntartható fejlődés célkitűzéseinek megvalósítását és azok fontosságát nyomatékosították, egyúttal bemutatták, hogy az olyan nagyvállalatok, mint a BMW Group, milyen megoldásokkal járulhatnak hozzá a önálló mobilitásra és az áruszállításra épülő iparágak széndioxid-mentesítéséhez.

A Hosszú távon fenntartható fejlesztés fórumának kiállítóterén a BMW Group a „Cities in Progress” névre keresztelt párbeszédsorozat 2018-as esszenciáit is prezentálta. A Los Angelesbe, Melbourne-be, Sencsenbe, Rotterdamba és Berlinbe ellátogató, októberben zárult eseménysorozat a legkülönfélébb érdekeltek bevonásával és nagyon sok kiindulási összefogás útnak indításával helyezte a hangsúlyt a jövő nagyvárosainak mobilitási fejlődésére és az alternatív mobilitási koncepciók feltárására koncentráló eszmecserékre. A résztvevők a párbeszédsorozat öt nagyvárosának forgalmi torlódásait, légszennyezettségét és parkolóhely-hiányait elemezték ki, ezután egybehangzóan osztották azon várakozásukat, amely alapján aktuális modell- és szolgáltatáspalettája mellett a BMW Group ismételten kézzelfogható válasszal szolgál ezt követően a jövő mobilitási kérdéseire, árupalettáját mindazonáltal mind gyakrabban károsanyag-kibocsátástól mentes járművekkel tölti fel.