A BMW Group lipcsei gyárában kezdetét vette a BMW 2-es Active Tourer második generációjának sorozatgyártása

A BMW Group lipcsei gyárában kezdetét vette a BMW 2-es Active Tourer második generációjának sorozatgyártása

A BMW Group lipcsei gyárában kezdetét vette a BMW 2-es Active Tourer második generációjának sorozatgyártása. A BMW 2-es Active Tourer 2014 őszén mutatkozott be a márkakereskedésekben, az elmúlt hét esztendőben ugyanakkor stabil pozíciót vívott ki magának a piacon. Ez idő alatt az egész világon több mint 400 000 kuncsaft választotta a multifunkcionális prémium kompaktot, amely a funkcionális helykínálatot dinamikus hajtáslánc-technológiával összekapcsolja. Az első generációból több mint 368 000 példány látott napvilágot Lipcsében, a sportosan praktikus modell utódja mindent összevetve mindössze itt készül.

„A BMW 2-es Active Tourer első generációjának sikeres debütálása után a BMW Group lipcsei gyára a teljesen újratervezett utód sorozatgyártását is büszkén kezdte meg” – nyilatkozott Hans-Peter Kemser, a létesítmény igazgatója. „Ez a modell egy újabb eshetőség számunkra, hogy bizonyítsuk az elsőkerék-meghajtású hajtáslánc-technológiák sorozatgyártása kapcsán felhalmozott jártasságainkat és szakértelmünket. A BMW 2-es Active Tourer hosszabb távon is lendületben tartja üzemünk kapacitását” – tette hozzá.

A korszerű modellgeneráció legnélkülözhetetlenebb jellemzője a módfelett dinamikus vonalvezetés, a cicoma mentes formanyelv és az újratervezett utastér harmóniája. A korszerű BMW 2-es Active Tourer ezenkívül a legújabb járműkapcsolati megoldások és a kibővített felszereltségi csomagok mellett első alkalommal a mild-hibrid modern műszaki megoldást is bevezeti a kompakt kategóriába.

A BMW 2-es Active Tourer új mércét állít fel

2014-ben a BMW 2-es Active Tourer forradalmasította a BMW modellpalettáját: a Sports Activity Tourer szegmens első megbízottja a BMW márka első olyan modelljeként ünnepelte világpremierjét, aminek hajtáslánc-technológiája a motor erejét az első kerekekre továbbította. Funkcionális helykínálatával, háromhengeres erőforrásaival – a BMW történetében első alkalommal – és csúcstechnológiás elsőkerék-meghajtásával a nóvum a BMW által fémjelzett menetdinamika esszenciáját kínálta, új korszakot hirdetve a márka részére.

A BMW 2-es Active Tourer második generációja ismételten mércét állít, úttörő típusként készítve elő az utat a kompakt kategóriába következő években belépő BMW és MINI modellek részére. Az újdonság hajtáslánc-technológiai innovációi, az utasterében végzett fejlesztések és a korszerű fedélzeti hálózat megoldásai – amelyek már a benzines és dízelüzemű BMW 2-es Active Tourer modellekben is mindegyik megtalálhatók – új mércét állítanak fel.

Zökkenőmentes integrálás a lipcsei üzem gyártási folyamataiba

A jócskán rugalmas sorozatgyártási adottságairól ismert lipcsei gyárat ezelőtt a BMW Group első hálózatról tölthető modelljeinek – a BMW i3 és a BMW i8 – sorozatgyártásával bízták meg. A müncheni központú vállalatcsoport választása most ismételten erre az üzemre esett, hogy bevezesse a piacra a modern járműkoncepciót. A nóvum sorozatgyártásához létfontosságú újabb kritériumok ellenére a szakembereknek mindössze apróbb módosításokat kellett végrehajtaniuk a fényezőműhelyben és az összeszerelő csarnokban, az egyetlen új sorozatgyártási fázist ugyanakkor a szerkezetépítő részlegen vezették be.

A BMW 2-es Active Tourer második generációját zökkenőmentesen integrálták a BMW Group lipcsei üzemének gyártósorába, bárhonnan a BMW 1-es széria és a BMW 2-es Gran Coupé képviselőinek társaságában gurul le.

Lendületes formanyelv és újragondolt utastér

Dinamikusan elnyújtott karosszériaarányainak és cicoma mentes felületeinek betudhatóan a korszerű BMW 2-es Active Tourer még sportosabb és még magabiztosabb, mint elődje.

Ajtói mögött a modern BMW 2-es Active Tourer teljesen új térérzetet ajánl. A mérnökök az utasteret az alapoktól újratervezték, a bajor prémiummárka új technológiai zászlóshajója, a BMW iX forradalmi formanyelvének vezérelvei mentén. A leginkább szembetűnő újítás a BMW Ívelt Megjelenítő, az integrált vezérlőpanellel felszerelt, „lebegő” kartámasz és a jelentősen karcsú műszerfal-kialakítás. Ezen újításainak betudhatóan a BMW 2-es Active Tourer az első olyan BMW modell, amely belsőégésű erőforrással dolgozó hajtáslánc-technológiával szerelve is a hálózatról tölthető BMW modellek utastér-kialakítását hirdeti.

A BMW 2-es Active Tourer második generációjának másik innovációja a korszerű BMW iDrive operációs rendszer, amit a Sports Activity Tourer szegmens újdonsága vezet be a prémium kompakt kategóriába. A BMW iDrive operációs rendszer legfrissebb generációja a BMW Operációs Rendszer 8 technológiai alapjain dolgozik.

A BMW 2-es Active Tourer második generációját úgy tervezték meg a mérnökök, hogy az a belsőégésű erőforrások mellett hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával is felvértezhető legyen. Az újdonság portfóliója már az internacionális piaci bevezetést követő hónapokban, 2022 nyarán két plug-in hibrid modellváltozattal bővül.