A 2021-es Cadillac Escalade-ben mutatkozik be a Föld első autós LG P OLED műszerfala

A 2021-es Cadillac Escalade-ben mutatkozik be a Föld első autós LG P OLED műszerfala

Az LG Electronics P-OLED technológiájú műszerfalával mutatkozott be a 2021-es Cadillac Escalade, amely ezzel a legelső olyan kereskedelmi forgalmazásra szánt jármű, amelybe hajlított OLED megjelenítőt építettek.

A P-OLED megjelenítő központi elem a Cadillac ikonikus SUV modelljének teljesen új dizájnnal érkező változatában, amely az első, az LG P-OLED digitális műszerfal-megoldását alkalmazó jármű. A 38 hüvelykes megjelenítő három különálló P-OLED panelből áll, melyek közül a legnagyobb 16,9 hüvelykes képátlójú. A három hajlított képernyő az alapvető járművel kapcsolatos információk megjelenítésével kiváltja a tradícióknak megfelelő műszerfalat, tetejébe infotainment-kijelzőként az audio-, video- és navigációs tartalmak megjelenítéséért felelős központi rendszert is.

Az Escalade ultramodern fedélzeti rendszere olyan funkciókat nyújt, akárcsak a kiterjesztett valóság (Augmented Reality, AR) alapú navigáció és az éjszakai mód – ezek mind az LG révén alkotott szoftveres háttérre épülnek. Az LG fejlett szoftvermegoldása teljesíti az ISO közúti járművek funkcionális biztonságára vonatkozó internacionális követelményeit, ezáltal ugyanakkor ASIL (Automotive Safety Integrity Level, az ISO 26262 által meghatározott kockázati osztályozási rendszer) besorolást kapott.

Az IHS Markit piackutató társaság előrejelzése alapján a átfogó autóipari kijelzőpiac forgalma a tavalyi 7,8 milliárd dollár után 2023-ra 10,5 milliárd dollárra bővül ezt követően. A P-OLED technológiájú megjelenítőket a széles betekintési szög, a hajlíthatóság és ideális grafikus megjelenítés teszi alkalmassá arra, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható járművekben is megállják a helyüket. Az OLED kijelzőmegoldások könnyed személyre szabhatósága és példátlan vékonysága ugyancsak előnyös az olyan prémium autógyártók részére, melyek törekednek arra, hogy rendszeresen új innovációkkal lepjék meg az újdonságokra nyitott vásárlóközönségüket.

„Az, hogy a P-OLED modern műszaki megoldás egy olyan mesés márkanév segítségével debütálhat, amilyen a Cadillac nem kizárólagosan megtiszteltetés számunkra, de bizonyítéka annak is, hogy autós megoldásaink az iparág legjobbjai közé tartoznak” – mondta Kim Jin-yong, az LG járműalkatrész-üzletágának elnöke. „Azt a sok évnyi tudást és tapasztalatot, melynek felhalmozásával az LG globálisan is vezető szerephez jutott az OLED televíziók piacán, most az autós felhasználói inger fejlesztésében kamatoztathatjuk.”