„2018 Beetle Sunshine Tour to Wolfsburg”: ezrek ünnepelték a korszerű Beetle 20. évfordulóját

„2018 Beetle Sunshine Tour to Wolfsburg”: ezrek ünnepelték a korszerű Beetle 20. évfordulóját

„2018 Beetle Sunshine Tour to Wolfsburg” – ez volt a jelszava a 14. mesés Beetle, új Beetle és Beetle Közösség találkozójának. Az ez évi év rendezvényének középpontjában a modern Beetle 20. évfordulója állt. Egy mai tradicionális, amely kisvártatva valódi klasszikussá lesz, éppen úgy, mint az eredeti Beetle. Beetle, új Beetle és eredeti Beetle – egy kompakt és időtlen Volkswagen három generációja, barátokkal és rajongókkal a Föld számos pontjáról. Rajongók ezrei zarándokoltak el Wolfsburgba, hogy az autóipar történetének egyik legszerethetőbb ikonját ünnepeljék.

A „2018 Beetle Sunshine Tour to Wolfsburg” esemény fénypontja a több, mint 200 Beetle, új Beetle és eredeti Beetle felvonulása volt, amelyek a Volkswagen wolfsburgi gyárán haladtak át. Ez egy olyan pillanat volt, amelyre ezelőtt még sosem volt példa. A parádé résztvevői közt olyan ritkaságok is szerepeltek, mint az 1950-es években készült Hebmüller kabrió vagy példának okáért az igen ritka, 2000-es modellévben készült új Beetle RSI modell 225 lóerős teljesítménnyel. Mellettük természetesen a legutóbbi modellek is képviseltették magukat, akárcsak a Beetle Cabriolet Dune. A résztvevők a „The Ritz-Carlton” hotel kapuján át hajtottak be az üzem területére, ezután a Südstrasse utcáján lefelé haladtak a Mittelland csatorna és a központi üzemegység közt a Volkswagen jellegzetes adminisztrációs főépületének irányába. Ténylegesen felettébb jellegzetes utat jártak be, mivel az üzemek egy részét és minden toronyépületet útba ejtették. A felvonulók sora ezentúl a Mittelstrasse utcája felé vette az irányt, ahol jellemzően a munkaállomásukra igyekvő Volkswagen dolgozókkal és „just in time” vagyis éppen időben történő alkatrészszállításra specializálódott hatalmas teherautókkal találkozhatunk. A menet továbbiakban az Autostadt irányába indult tovább, ahol a túra fesztivállá alakult. A résztvevők és a érdeklődők az Autostadt tornyainak tövében gyűltek össze, hogy rajongóként beszélgessenek egymással és ünnepeljék a három generáció képviselőit. Egy napon át itt minden egy egész autóipari vállalatcsoport megkerülhetetlen modelljéről szólt. Természetesen a felvonuláson a modern Beetle modellek is részt vettek. Ez a széria, amely idén ünnepli 20. évfordulóját, sohasem volt az a szokásoknak megfelelő értelemben vett új vagy használt gépkocsi, de mindvégig egy életstílust, életfelfogást tükrözött. Most eljött az idő az első modellek részére, hogy mai klasszikusokká váljanak, amely az első lépés a valódi klasszikussá válás útján.

A „Beetle Festival” egyébként első alkalommal, 2018-ban látogatott Wolfsburgba. Az Autostadt és az üzem kínálta rendkívüli színtér egyfajta tisztelgés is a modern Beetle évfordulója előtt. A „Beetle Sunshine Tour” rendezvényét első alkalommal 14 évvel ezelőtt indította útjára egy Beetle tulajdonos, Gabriele Kraft Lübeck-Travemünde településéből. Napjainkig ő maradt a szíve és lelke ennek a túrának.